avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura generala de administrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura generala de administrare

buna ziua!am si eu o problema.as fi incantat daca ati putea sa mi dati un sfat.pe scurt....am facut anul trecut la inceputul lunii august o procura generala de administrare prin care mandatam o persoana ,ea fiind administratorul unei agentii imobiliare ,sa mi administreze o garsoniera pe 1 an de zile contra unei chirii platita de agent catre mine pe o perioada de 1 an.in aceasta procura specifica faptul ca el are dreptul de a face un contract de inchiriere sau comodat unei alte persoane,ca poate rebransa/debransa in numele meu cablul tv,mai pe scurt avea toate drepturile in numele meu si pt mine exclusiv vanzarea acelui imobil.pe langa aceasta procura am incheiat cu agentul un contract de intermediere incchiriere imobil unde este specificata suma primita de mine de la agent ,obiectul contractului era de inchiriere a imobilului ci nu de comodat si mai erau trecute si abligatiile agentului.aici ma refer la faptul ca avea obligatia de a plati cheltuielile aferente imobilului(intretinere,curent,cablu tv).totul bine si frumos pana acum 2 luni cand ii cer agentului sa mi de a corespondenta de la adresa garsonierei si vad ca am facturi la upc in valoare de 540 lei si somatii de plata de la firme de recuperare.il sun in germania deoarece era plecat din tara ,ii aduc la cunostinta datoria de la upc si mi spune ca va rezolva el situatia cand va ajunge in tara.printre altele imi spune ca chiriasa care locuieste acolo are cablu de la rds ci nu de la upc.peste inca o sapt sunt sunat de presedintele de bloc si mi se aduce la cunostinta ca este de platit la intretinere 1300 de lei.pana la urma iau legatura cu chiriasa vorbesc cu ea imi arata contractul incheiat de agent intre mine si ea acesta fiind de comodat,nu de inchiriere si mi promite fata ca pana la sf lunii va achita toate facturile.facturile s au achitat cat de cat cu exceptia intretinerii pe luna mai ,curentul pe aprilie mai,dar agentul refuza sa plateasca upc-ul deoarece spune ca nu era obligatia lui de a rezilia contractul de la upc cand chiriasa a optat pentru rds.avnd in vedere ca nu s au platit aceste cheltuioel luni 11 iunie chiriasa a parasit imobilul deoarece nu aveam incredere avand in vedere ca nu a veam nici o garantie baneasca ca se vor plati in continuare cheltuielile.agentul avea contract cu mine pana in 29 iulie iar procura generala de administrare am reziliat o acum aproximativ o luna de zile.le am trimis notificare amandurora prin care i am instiintat ca pentru neplata cheltuielilor reziliez contractul cu ei.urmatorul meu pas este sa merg la opc,apoi unde ma indruma ei si in final vreau sa dau in judecata agentia pentru nerespectarea obligatiilor contractuale.daca ma puteti ajuta cu un sfat v as fi tare recunoscator.va multumesc anticipüat si va doresc un week end placut!

Alte discuții în legătură

Teapa de la agentie imobiliara!!!!!!!!!!!!! b_mario77 b_mario77 buna ziua!am si eu o problema.as fi incantat daca ati putea sa mi dati un sfat.pe scurt....am facut anul trecut la inceputul lunii august o procura generala ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament fara contract scris - probleme rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)