avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract

va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult timp 1 an sau 2. dar nu am mai facut nici un fel de contract de inchiriere deoarece dupa 2 luni ni s-a spus ca nu mai putem locui acolo. datorita faptului ca era un apartament intr-un bloc nou am facut un contract cu [EDITAT] pt cablu tv. dupa ce am plecat primeam mesje in fiecare luna ca suntem restantieri la plata facturii [EDITAT]. intre timp in locul nostru s-a mutat altcineva, nora doamnei care ne-a inchiriat apartamentul dar ea si-a facut un alt tip de abonamenr fara insa sa renunte sau sa-l rezilieze pe cel initial. ce este mai rau e ca pe noi nici macar nu ne-au anuntat. iar acum dupa 1 an de zile trebuie sa platim abonamentul pentru lunile ramase neplatite si rezilierea contractului de 200 lei. se poate sa ne dea in judecata daca nu platim? daca da de ce pe noi? si care este cdel mai rau lucru care ni se poate intampla?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:06, 15 Iunie 2009
Daca va actioneaza in judecata va puteti apara aratind ca nu ati locuit acolo si nu ati beneficiat de acele servicii si mai puteti sa chemati in garantie pe proprietar pentru ca din cauza lui nu s-a perfectat contractul de inchiriere pentru a fi obligat la plata solicitata sau pe cel care a inchiriat si a facut un nou tip de abonament fara sa-l rezilieze pe cel vechi.
Contractul pe care l-ati incheiat cu societatea upc,pe ce nume l-ati incheiat?
Daca dumneavoastra ati fost beneficiarul contractului, ma intreb cum de nu va cerut si contractul de inchiriere in baza caruia faceati dovada locatiei!
La data la care ati parasit locatia ar fi trebuit sa merbeti si sa reziliati contractul.
Ma tem ca in cazul acesta va trebui sa platiti sau cel putin sa notificati societatea, reziliand contractul, acesta numai daca a fost facut pe numele dumneavoastra!
Dumnealor se pot adresa in instanta cu o actiune in pretentii!
da era pe numele nostru contractul si dupa 2 luni ne-au zis ca trebuie sa plecam ca vine nora propietarilor ca sa stea ea. si a mai facut si ea alt tip de abonament tot la upc. din cate am inteles nu este legal ce-au facut cei de la upc adica 2 abonamente pe aceeasi adresa.
Puteti sa continuati executarea contractului daca dovediti clauzele contractuale.
Daca e vorb de 1 an, un an aveti dreptul de a locui acolo.

avocat Claudiu Lascoschi
Ar fi trebuit sa mergeti sa reziliati contractul având în vedere faptul ca dumneavoastra sunteti titular!
Faptul ca s-au admis două contracte la aceeasi adresa nu are relevantă la acest moment deoarece nu cunoastem regulile de ordine interioara ale soc. upc, în ceea ce priveste modul de încheiere a unui contract cu un cliant!
Oricum nu ar fi putut rezilia nora prop. contractul dumneavoastra, şi spuneti totodata ca ati primit lunar mesaje ce va informa ca sunteti restant!
Este numai opţiunea dumneavoastra sa alegeti o modalitate de stingere a unui posibil litigiu cu upc!

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament fara contract scris - probleme rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)