avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract

va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult timp 1 an sau 2. dar nu am mai facut nici un fel de contract de inchiriere deoarece dupa 2 luni ni s-a spus ca nu mai putem locui acolo. datorita faptului ca era un apartament intr-un bloc nou am facut un contract cu [EDITAT] pt cablu tv. dupa ce am plecat primeam mesje in fiecare luna ca suntem restantieri la plata facturii [EDITAT]. intre timp in locul nostru s-a mutat altcineva, nora doamnei care ne-a inchiriat apartamentul dar ea si-a facut un alt tip de abonamenr fara insa sa renunte sau sa-l rezilieze pe cel initial. ce este mai rau e ca pe noi nici macar nu ne-au anuntat. iar acum dupa 1 an de zile trebuie sa platim abonamentul pentru lunile ramase neplatite si rezilierea contractului de 200 lei. se poate sa ne dea in judecata daca nu platim? daca da de ce pe noi? si care este cdel mai rau lucru care ni se poate intampla?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:06, 15 Iunie 2009
Asa cum am crezut, aveti un contract... si lui i se aplica si anexe si conditii generale si te-miri-ce alte reguli are societatea...
Ei bine, pe astea trebuie sa le vedeti...
Nu stiu cum scrie ca se poate modifica acel contract al dv., ce se modifica atunci cand treceti la alt abonament... sa nu credeti ca nu se leaga contractul initial de platile dv. ulterioare!

Alberto, dupa tine abonamentul meu la telefonie mobila nu e valabil... :)) N-o fi consimtamant, dar daca o fi valorand consimtamant alte actiuni ulterioare, asa cum sunt ele descrise prin docomente ale societatii? De exemplu, daca scrie in Conditii generale, ca, dupa modificarea unui abonament, acceptarea sa la plata inseamna acordul beneficiarului la modificarea abonamentului si aplicarea noilor conditii ale acestuia? :P

E un fel de asa: eu am magazin de fructe, cer furnizorului mere prin contract, ma suna si-mi spune ca nu are acum, eu sunt de acord, telefonic, sa-mi dea pere, numai sa nu-mi ramana taraba goala.
Ala imi trimite, semnez factura etc. si apoi ii spun: parol, noi nu aveam contract de livrat pere, scuze, sa-ti fie de bine ca mi le-ai dat gratis!!
Exista niste reguli comerciale, exista acorduri tacite, reglementate prin contracte sau anexe, chiar prin practici comerciale...
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Nu compara taraba de pepeni cu contractele de telecomunicatii.

Trebuie semnate.

Printr-un simplu acord telefonic ... nu inseamna ca ti-ai dat acordul cu 50 de pagini de termeni si conditii,
care contin clauze, clauzole, conditii, termene ... penalitati, responsabilitati, obligatii .... condiţiile de conectare şi utilizare a serviciilor de telefonie, drepturile utilizatorilor finali, condiţiile contractuale şi procedura de soluţionare a reclamaţiilor, pachetul tarifar etc.

Nu are nici o valoare.

Este obligatoriu ca orice contract de telecomunicatii sa se incheie in forma scrisa !

Nu se accepta contracte verbale.

Vezi reglementarile ANRCTI.

www.anrcti.ro

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
ContSters51068, utilizator
multumesc pt. sfat
In cazul de fata exista contract... asa cum unul initial am semnat si eu cu acea companie de telefonie... doar ca l-am modificat, valabil, de vreo 5 ori intre timp... :D Cel putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament fara contract scris - probleme rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)