avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract

va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult timp 1 an sau 2. dar nu am mai facut nici un fel de contract de inchiriere deoarece dupa 2 luni ni s-a spus ca nu mai putem locui acolo. datorita faptului ca era un apartament intr-un bloc nou am facut un contract cu [EDITAT] pt cablu tv. dupa ce am plecat primeam mesje in fiecare luna ca suntem restantieri la plata facturii [EDITAT]. intre timp in locul nostru s-a mutat altcineva, nora doamnei care ne-a inchiriat apartamentul dar ea si-a facut un alt tip de abonamenr fara insa sa renunte sau sa-l rezilieze pe cel initial. ce este mai rau e ca pe noi nici macar nu ne-au anuntat. iar acum dupa 1 an de zile trebuie sa platim abonamentul pentru lunile ramase neplatite si rezilierea contractului de 200 lei. se poate sa ne dea in judecata daca nu platim? daca da de ce pe noi? si care este cdel mai rau lucru care ni se poate intampla?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:06, 15 Iunie 2009
Nu se stie... mai toate firmele aveau taxe si penalitati cand treceai la un abonament mai mic. Si asta nu e musai sa scrie in contract, ci in diverse anexe si conditii generale... Pe care, evident, trebuie sa ti le fi adus ei la cunostinta...

Asa incat, in functie de asta datorati sau nu suma.
Eu i-as notifica si le-as solicita sa-mi comunice baza legala ori contractuala a aceste taxe de reziliere: cand si prin ce mi-au adus la cunostinta, cu ce dovedesc ei luarea mea la cunostinta etc.
Vedeti dupa raspuns ce e de facut.
pai asta e... ca eu nu am semnat nici un contract sau anexa . A fost doar un telefon din partea celor de la UPC si a fost o intelegere verbala. Si mie mi s-a parut aiurea sa vreau sa renunt si sa platesc penalizare atata timp cat nu am semnat nimic.
Apelul am inteles ca a fost in 2008... oana atunci deja aveati abonament... cum era el intocmit? Tot telefonic? Tot verbal?
Ala e contractul la care ma refer... nu ati avut niciodata vreun contract? In veci si-n pururi?
In '93 am semnat un contract cu ei. Aici la Durata si incetare a contractului scrie asa: 1.1.orice parte va putea denunta unilateral prezentul contract cu un preaviz de 30zile si indeplinirea la zi a obligatilor asumate prin prezentul contract comunicand in scris aceasta denuntare celelatei parti.Du-pa cele 30 de zile de la notificare in forma scrisa contractul inceteaza de drept fara efectuare nici unei alte formalitati.
Simpla aducere la cunostinta telefonica, verbala ...
o convorbire telefonica ... neurmata de semnarea actelor ..

NU VALOREAZA CONSIMTAMINT la incheierea unui contract.

Oricum astia schimba termenii si conditiile in fiecare luna.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament fara contract scris - probleme rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)