avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract

va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult timp 1 an sau 2. dar nu am mai facut nici un fel de contract de inchiriere deoarece dupa 2 luni ni s-a spus ca nu mai putem locui acolo. datorita faptului ca era un apartament intr-un bloc nou am facut un contract cu [EDITAT] pt cablu tv. dupa ce am plecat primeam mesje in fiecare luna ca suntem restantieri la plata facturii [EDITAT]. intre timp in locul nostru s-a mutat altcineva, nora doamnei care ne-a inchiriat apartamentul dar ea si-a facut un alt tip de abonamenr fara insa sa renunte sau sa-l rezilieze pe cel initial. ce este mai rau e ca pe noi nici macar nu ne-au anuntat. iar acum dupa 1 an de zile trebuie sa platim abonamentul pentru lunile ramase neplatite si rezilierea contractului de 200 lei. se poate sa ne dea in judecata daca nu platim? daca da de ce pe noi? si care este cdel mai rau lucru care ni se poate intampla?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:06, 15 Iunie 2009
Legal sunteti buni de plata. Contractul pe care-l aveti cu firma este egalul unei legi. Este foarte rau ca nu ati cerut rezilierea contractului imediat ce ati parasit locuinta. Cei 200 de lei trebuie sa-i platiti deoarece ati facut contract cu clauza de reducere a costului, daca nu intrerupeti contractul pe o perioada minima de 1 an sau 2. Dar…
Zic dar, deoarece sunt unele neregularitati.
1. Cum UPC a facut contract cu dumneavoastra pentru a instala un post TV prin cablu intr-o locuinta care nu va apartinea, fara acordul propietarului?
2. Legal, dumneavoastra nu ati locuit acolo: atunci in ce baza s-a instalat postul la cererea dumneavoastra?
3. Daca persoana care s-a mutat in locul dumneavoastra foloseste acelasi cablu, chiar daca are alt tip de abonament (dar tot la UPC), trebuie sa platiti doar abonamentul pentru lunile de dinaintea incheierii de catre aceasta a abonamentului.
4. Poate gasiti intelegere la cei de la UPC, sustinand ca nu ati locuit acolo decat 2 luni si ca ati lasat cablul pentru noul chirias, dar care nu s-a achitat de angajament. Situatia o stiti dumneavoastra mai bine. Ca acestia si-au facut alt abonament si nu au folosit serviciul UPC.
Dar va spun ca este greu sa nu platiti. Acestia va pot da in judecata si executa, iar in acest caz o sa platiti dublu. Toate ATU-urile sunt de partea lor. Cine nu deschide ochii, deschide punga! Asta e!#-o

PS. 1. Daca n-ati reziliat contractul, cel putin acum depuneti o cerere de reziliere. Acolo puteti arata faptul ca nu ati folosit serviciile lor decat atat cat le-ati folosit, apoi nu ati mai putut, deoarece a trebuit sa parasiti locatia respectiva – asa cum spune si “top dan”. Daca noii chiriasi au abonament la UPC, contractul trebuia sa se deruleze in continuare, fiind facuta doar schimbarea beneficiarului de servicii.
2. Il rog pe d-nul avocat Lascoschi sa ma scuze, dar trebuie sa-l contrazic: nu poate fi continuata executarea contractul de a locui acolo, pentru simplul motiv ca nu exista contract de inchiriere a locuintei intre “rohna 1984” si propietar; contractul pentru postul de TV prin cablu nu da dreptul la asa ceva.
3. Nu puteti dovedi ca acel cablu nu a fost folosit, chiar daca noii chiriasi nu au abonament cu UPC.
4. Cred ca o intelegere cu ei este cel mai avantajos mod de stingere a litigiului.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2008
ID, utilizator
Buna seara,
Nu inteleg cum cineva care a semnat un contract pentru o adresa pentru care nu are nici acte, sa aiba pretentia sa le interzica de exemplu proprietarilor imobilului sa isi mai faca contract cu o anumita companie, doar pentru ca acea companie a facut un contract nefondat..
Ce drept am eu sa merg si sa spun ca vreau contract UPC pe apartamentul lui Emil Boc de exemplu si apoi sa zic ca eu nu stau acolo.. sa imi plateasca Boc datoriile.. si sa nu mai aiba dansul drept sa isi faca alt contract doar pentru ca eu am deja unul pe acea adresa..
Ceva asemanator am patit si eu ca proprietar.. cand dupa plecarea unor chiriasi, la casieria UPC nu au putut sa imi faca abonament nou din cauza datoriilor chiriasilor si nepredarii echipamentelor imprumutate de UPC.. ce acord mi-am dat eu in contractul pe care l-au facut chiriasii cu alte firme? puteau sa isi faca enspe mii de abonamente la ce vroiau ei.. asta insemna ca ramaneam bun de plata pentru toate?
Totusi, la mine s-a rezolvat relativ usor dar numai la sediul central.. unde cei cu mai multa experienta au zis urmatorul lucru: cum sa le platiti dumneavoastra chiriasilor? normal ca nu trebuie. Eu am spus la randul meu: Daca nu doriti sa va dau bani, (pentru ca asta vroiam sa fac de fapt, nu? sa le dau un milion pe luna pentru servicii complete), atunci imi pot alege usor alt furnizor. Cei de la conducere au continuat: Normal ca nu platiti ce nu ati consumat, va facem alt contract. si nimeni nu mi-a mai amintit de niste datorii care nu m-au pasionat niciodata...
Ai incheiat un contract cu UPC -ul pe o perioada de un an sau doi ani. In contract scrie ca daca se reziliaza inainte de termen, vei plati o taxa de reziliere de 200 RON.
Ai gresit in momentul in care ai parasit locuinta si nu ai cerut suspendarea contractului cu UPC. Puteai sa suspenzi contractul si sa astepti sa ajunga la scadenta. In acelasi timp, contractul fiind suspendat, nu riscai sa fie folosit fraudulos de catre o alta persoana neautorizata.
In ce priveste repercursiunile asupra ta ... poti sa stai linistita. Firmele de telefonie nu isi executa datornicii pentru datorii mici. Dar, din pacate, te vor inscrie in Centrala rau - platnicilor la servicii de telefonie si nu vei mai putea face alte abonamente.
Recomandarea mea. Daca iti pasa ... negociaza cu UPC -ul , poate renunta la taxa de reziliere daca prezinti dovada ca a trebuit sa parasesti locuinta.

Alberto Kurtyan
Buna ziua, in iunie 1993 ma-am abonat la UPC serviciu de tv si plateam un abonament lunar de 35ron.In februarie 2008 am fost apelat telefonic de catre cei de la UPC pt. trecerea la un abonament mai ieftin daca imi prelungesc contractul si am acceptat. ( nu mai retin amanunte ce le-am discutat telefonic). aZI AM FOST SA IMI REZILIEZ CONTRACTUL CU CEI DE LA UPC si mi-au zis ca daca vreau sa-mi reziliez contractul trebuie sa platesc o taxa de 100 ron pt. ca contractul imi expira abia in 2010.. Eu nu am nici un contract semnat cu ei ci doar acea intelegere prin telefon. Trebuie sa platesc suma aia sau nu?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
acr, utilizator
Daca nu ai semnat contractul, nu trebuie sa platesti nimic.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament fara contract scris - probleme rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)