avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament fara contract scris - probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament fara contract scris - probleme

va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult timp 1 an sau 2. dar nu am mai facut nici un fel de contract de inchiriere deoarece dupa 2 luni ni s-a spus ca nu mai putem locui acolo. datorita faptului ca era un apartament intr-un bloc nou am facut un contract cu upc pt cablu tv. dupa ce am plecat primeam mesje in fiecare luna ca suntem restantieri la plata facturii upc. intre timp in locul nostru s-a mutat altcineva, nora doamnei care ne-a inchiriat apartamentul dar ea si-a facut un alt tip de abonamenr fara insa sa renunte sau sa-l rezilieze pe cel initial. ce este mai rau e ca pe noi nici macar nu ne-au anuntat. iar acum dupa 1 an de zile trebuie sa platim abonamentul pentru lunile ramase neplatite si rezilierea contractului de 200 lei. se poate sa ne dea in judecata daca nu platim? daca da de ce pe noi? si care este cdel mai rau lucru care ni se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:48, 14 Noiembrie 2008
In primul rand, cand ati convenit inchirierea imobilului se presupune ca nimeni nu stia ce va urma peste doua luni, deci ar fi trebuit sa aveti un contract de inchiriere. Contractul pt televiziune nu e pe numele dv? De la cine primiti „mesaje”? Daca mesajele vin de la noii ocupanti ai imobilului... si contractul de cablu e pe numele proprietarei, cam dna ar trebui sa umble pt anularea acestui contract.
In al doilea rand, pe baza carui act au incheiat contractul de furnizare cei de la UPC? Nu au avut nevoie de un contract care sa dovedeasca faptul ca aveti dreptul sa folositi acel imobil si sa... aveti cablu TV? In momentul plecarii ar fi trebuit sa anuntati furnizorul si sa anulati intelegerea... Dar, cum scriam mai sus, daca ati incheiat contractul pt cablu cu aprobarea si pe numele proprietarei, era obligatia dansei sa anuleze intelegerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
Procura generala de administrare b_mario77 b_mario77 buna ziua!am si eu o problema.as fi incantat daca ati putea sa mi dati un sfat.pe scurt....am facut anul trecut la inceputul lunii august o procura generala de ... (vezi toată discuția)
Teapa de la agentie imobiliara!!!!!!!!!!!!! b_mario77 b_mario77 buna ziua!am si eu o problema.as fi incantat daca ati putea sa mi dati un sfat.pe scurt....am facut anul trecut la inceputul lunii august o procura generala ... (vezi toată discuția)