avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masini furate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masini furate

am o masina de mai bine de 4 zile cumpărata de la un politist cunoscut. recent i-am imprumutat-o surorei mele pentru a pleca cu ea in germania. dupa jumatate de ani in care a circulat cu ea nu numai in germania ci si in alte tari europene, politia nemteasca la un control a descoperit ca masina e furata. Cum e posibil după atata timp? Ce optiuni are sora mea. o tine de o noapte si o zi cu tot cu bagaj afara pe iarba. e posibil comportamentul acesta intr-o tara europeana fata de un cetatean tot european?
Cel mai recent răspuns: florisimi , utilizator 14:44, 7 Decembrie 2012
Sunt de notorietate situatiile de genul celor postate de dvs
Este o situatie delicata ,mai ales ca autoturismul va fi retinut pana la finalizarea cercetarilor
CUM E POSIBIL?
Legislaţia permisivă şi comunicarea greoaie cu alte state fac din România singura ţară din UE în care se pot înmatricula maşini furate. Peste o mie de autovehicule sustrase din străinătate circulă, în prezent, pe drumurile româneşti. Legal, cu acte emise şi parafate chiar de autorităţi.
PENTRU SORA ...
Sa luati legatura cu ambasada Romaniei din Germania.
dar la finalizarea cercetarilor, va fi inapoiat autoturismul, dovedinduse ca am fost de buna credinta, multumesc mult
am o masina de mai bine de 4 zile cumpărata de la un politist cunoscut.

recent i-am imprumutat-o surorei mele pentru a pleca cu ea in germania. dupa jumatate de ani in care a circulat cu ea nu numai in germania ci si in alte tari europene, politia nemteasca la un control a descoperit ca masina e furata.

Care este adevarul ?

Daca este vorba despre 4 ani , nu despre 4 zile , cum ati scris chiar dvs , aveti posibilitate sa il actionati in judecata pe vanzator pentru despagubiri , in calitate de cumparator de buna credinta , cu conditia de a nu fi cunoscut adevarata provenienta a masinii
ura veste buna, autoturismul i a fost inapoiat surorii mele. se va intoarce cu el acasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina furata SimonValentin SimonValentin Buna ziua. In luna august am cumparat din targul Autovit Bucuresti un autovehicul marca Bmw de la o persoana privata fara sa stiu ca acesta este furat din ... (vezi toată discuția)
Ce legi se aplica la retinerea unei masini date in urmarire? ContSters102147 ContSters102147 Buna ziua. Am procurat o masina cu numere de italia printr-un contract de vanzare-cumparare de mana fara sa mai verific masina la RAR.Dorind sa merg cu masina ... (vezi toată discuția)
Furt auto neo_35 neo_35 Am cumparat o masina inmatriculata in Romania care la prima vedere ar fi fost in regula cu toate actele necesare( carte , talon, factura fiscala, fisa de ... (vezi toată discuția)