Autoturismul achizitionat de dvs a fost dat in consemn la trecerea frontierei de stat.
Prin consemn se intelege totatlitatea activitatilor pe care politia de frontiera le efectueaza atunci cand la trecerea frontierei se prezinta o persoana sau un bun semnalate de alte autoritati.
Practic autoturismul dvs a fost introdus in baza de date cu un anumit consemn deoarece in legatura cu acesta exista anumite suspiciuni (furt, frauda la asigurari, utilizare in activitati ilegale, etc).
Trebuie sa mai intelegeti ca intre politiile statelor europene exista mecanisme eficiente de cooperare si colaborare. Probabil ca autoturismul a fost introdus in baza de date la solicitarea autoritatilor italiene.
Cum as putea sa-mi obtin masina sau banii inapoi?As putea sa-mi iau masina sa o folosesc pana se incheie cercetarile?Si daca as putea atunci mi se pune vreo interdictie de a iesi din tara,mi se iau ceva din acte,care e procedura?Care prevederi ale legii se pot aplica in cazul respectiv?
Cu siguranta nu veti putea ridica autoturismul pana la finalizarea cercetarilor.
Uneori aceste cercetari dureaza si ani de zile. Cel mai probabil nu veti mai putea folosi niciodata autoturismul.
Se poate intampla insa si ca proprietarul adevarat al masinii sa nu mai fie interesat de ea in sensul ca deplasarea in Romania si cheltuielile ocazionate de cercetari sa fie mai mari decat valoarea propriu-zisa a masinii. Oricum e putin probabil sa mai recuperati masina.
Aveti insa posibilitatea sa va indreptati impotriva celui care v-a vandut autoturismul si sa fiti despagubit.