avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme sindicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme sindicale

buna ziua ! Directorul unitatii obliga pe membrii de sindicat sa iasa din actualul sindicat . A infiintat alt sindicat , ii obliga sa adere la noul sindicat.Ce se poate face?!..... cum trebuie sa arate o declaratie a unui membru care a fost obligat sa iasa din actualul sindicat? VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 18 Iunie 2012
Dreptul de a face parte dintr-un sindicat apartine in exclusivitate salariatului.
Codul Muncii prevede :
Art. 218 (2) Este interzis, de asemenea, orice act de ingerinţă al patronilor sau al organizaţiilor patronale, fie direct, fie prin reprezentanţii sau membrii lor, în constituirea organizaţiilor sindicale sau în exercitarea drepturilor lor.

Art. 3 din Legea nr.62/2011:
......
(3) Nicio persoana nu poate fi constransa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau sa nu se retraga dintr-o organizatie sindicala.
...

Puteti adresa o sesizare, in acest sens, Inspectiei Muncii ...
Ingerinta vadita a patronatului in treburile sindicale are latura penala?!Sunt declaratiile membrilor ...supusi la presiuni pentru a iesi din actualul sindicat!..... Care I.T.M.?!!!! Fratele sefului I.T.M. are contract de colaborare cu patronatul!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inspectia Muncii este for superior ITM-ului ... Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin :
Email: petitii@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negocieri ccm dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:ce se intampla daca angajatorul nu incepe negocierile privind ccm-ul.....dupa ce sindicatul a ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca barberyan barberyan itm sibiu mi-a pierdut cartea de munca , cum ii pot trage laraspundere??#-o (vezi toată discuția)
Raport salariat angelica82 angelica82 Buna ziua, Doresc sa fac un imprumut in banca, si mi se cer veniturile pe anul anterior.Nu mai pot da de patron, nu stiu daca firma mai exista si sediul ... (vezi toată discuția)