avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Abuz ,rea credinta sau bataie de joc ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Abuz ,rea credinta sau bataie de joc ?

In urma cu doar 4 saptamani am angajat un ing.autorizat sa-mi faca dosarul de cadastru si intabulare a unui apatament in vederea vanzari,dupa ce iam dat actele de mostenitor,actele de proprietatea apartamentului fiind o hotarare judecatoreasca din anul 2000 definitiva prin nedeclarare la apel,dupa trei saptamani ma anunta de de la autoritatea cadastrala ca mai imi trebui o stampila cu IREVOCABIL?!?Inginerul de la cadastru necunoscand acest aspect atata timp ca hotararea este definitiva,inseamna acest fapt ca acte incheiate la politie(C.I.),LA NOTARIAT....sunt false sau este o moda cand apare o stampila noua eu trebuie sa ma prezint la notariatX-(
:O.va rog sa ma lamuriti si pe mine:(
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 00:17, 26 Iunie 2012
Hotararea trebuie sa aiba aplicata mentiunea irevocabil, aceasta fiind titlul dumneavoastra de proprietate. Chiar si in cazul in care veti dori sa vindeti imobilul, notarul va solicita acelasi lucru.
Formulati o cerere la instanta care a pronuntat hotararea prin care solicitati legalizarea hotararii si aplicarea mentiunii "irevocabil".
notarul pe baza acestei hotarari judecatoresti a incheiat un certificat de mostenitor in urma cu trei ani .TOT ACEST NOTAR SE OCUPA SI DE ACTELE DE VANZARE CUMPARARE A ACESTUI APARTAMENT SI A INCEPUT SA RADA.Hotararea este legalizata avand stampila cu:.....DEFINITIVA PRIN NEDECLARARE LA APEL
Se pare ca e vorba despre ce am intrebat eu pe un alt forum...E incurcatura cu aceste stampile. Ce sa va spun ca am o hotarare pe care scrie, textual, ca e definitiva si irevocabila, ca ulterior, cand am avut nevoie de o noua sentinta, sa mi se dea cu stampila dreptunghiulara pe care scrie definitiva... Noroc ca scrie in cuprins ca e definitiva si irevocabila ca altfel mai mult ma incurca stampila respectiva. Si atunci am pus intrebarea, dupa intrarea in vigoare a Codului de procedura civila, cand hotararile vor fi doar definitive, cum se va proceda? Ma duc cu o hotarare definitiva si irevocabila sa mi-o faca doar definitiva? NU INTELEG! Se pare ca au fost si alte perioade in care pe sentinte se punea doar stampila dreptunghiulara cu mentiunea definitiva.

oricum suna ca pentru anumite instituti respectiva stampila dreptunghiulara cu definitiva este valabila,spre exemlu politie,notariate,si acestea tot acum recent sau intamplat,si la cadastru unde niste incopetenti care te anunta intr-o VINERI la ora 14 ,30 cand trebuia sa elibereze acel dosar (dupa circa 15 zile lucratoare in care nu m-au anuntat nimic in acest timp),si-au dat seama ca au depasit termenul si au gasit aceasta chichita.ORICUM DACA ESTE ASA MI-E MI SE O NESIMTIRE DE WEEKEND
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
emiGY, utilizator
Stati linistit. Mie la o instituie mi-au cerut niste documente care m-au costat 25 de milioane, ca apoi, dupa 3 luni de chinuri si drumuri batute prin alte localitati, cand m-am intors cu documentele, la o alta persoana ca prima era in concediu, sa mi se comunice ca nu era nevoie de ceea ce-mi ceruse initial individul. Ca apoi sa aflu ca cel care-mi solicitase respectivele documente se ocupa si de intocmirea acestora si spera sa-l rog pe el sa mi le faca. Asta este. Am luat teapa dar cum mai aveam nevoie de ei nu am putut face nimic.

Alte discuții în legătură

Intabulare Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Am primit SENTINTA JUDECATOREASCA,ca urmare a dezbaterii succesiunii,dupa parintii decedati.In finalul sentintei,se precizeaza ca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lamurire dispozitiv sorin_man sorin_man Buna seara, am vrut sa facem cadastrul la o mostenire la care la masuratoare a iesit 50 m2 in plus.Am cerut in instanta recunoasterea celor 50m2 ca mostenire ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu chitanta de mana alexa67 alexa67 Buna seara. In 1997 am cumparat un teren cu acte de mana, pe care ulterior l-am pierdut pentru ca mostenitorii vanzatorului au dat mostenirea in judecata si ... (vezi toată discuția)