avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna dimineata,

Am primit SENTINTA JUDECATOREASCA,ca urmare a dezbaterii succesiunii,dupa parintii decedati.In finalul sentintei,se precizeaza ca trebuie sa achit calorlalti mostenitori cate o suma de bani,pentru a putea iesi din indiviziune.
In cele 30 de zile necesare "asteptarii",dupa comunicarea sentintei , NU S-A INTAMPLAT NIMIC .
Noi achitam,cu mandat postal, sumele cerute in hotararea judecatoreasca.
As dori,acum,sa ma intabulez pe averea ce-mi apartine,in urma acestei sentinte .
Cui ma adresez ci cu ce acte??
Cu tot respectul, Vlad
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:42, 12 Martie 2014
Va adresati la Oficiul Cadastru si Publicitate Imobiliara din judetul unde sunt imobilele cu urmatoarele documente:
Cerere tip;
- Hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă şi expertiza care face parte integrantă din hotărârea judecătorească, după caz. În situaţia în care au fost exercitate căile de atac, se vor anexa toate hotărârile judecătoreşti pronunţate în cauza respectivă, după caz (fond, apel, recurs);
- Documentaţia cadastrală* – unde este cazul;
- Raportul de expertiză întocmit în cauză – unde este cazul;
- Dovada achitării impozitului pe venitul obtinut din transferul proprietatii imobiliare, prevazut de art 771 din Codul fiscal (pentru sentinţele pronunţate ulterior datei de 01.01.2007 şi careau ca obiect validarea unui contract de vanzare cumparare sau succesiune).
- Dovada achitării integrale a tarifului – 0,15% din valoarea din act, dar nu mai putin de 60 lei pentru fiecare imobil; daca valoarea din act este mai mica decat valoarea de circulatie a bunurilor imobile stabilita prin expertiza de camerele notarilor publici sau nu este disponibila, procentul se aplica la aceasta din urma. Daca valoarea nu poate fi determinata, tariful minim este de 60 lei pentru fiecare imobil. – cod 2.3.2.
*În cazul în care pentru efectuarea înscrierilor în cartea funciară conform dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile este necesară recepţia unei documentaţii cadastrale, întocmite conform raportului de expertiză întocmit în cauză, se va percepe şi tariful de 120 lei/imobil – cod 2.1.1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune lamurire dispozitiv sorin_man sorin_man Buna seara, am vrut sa facem cadastrul la o mostenire la care la masuratoare a iesit 50 m2 in plus.Am cerut in instanta recunoasterea celor 50m2 ca mostenire ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu chitanta de mana alexa67 alexa67 Buna seara. In 1997 am cumparat un teren cu acte de mana, pe care ulterior l-am pierdut pentru ca mostenitorii vanzatorului au dat mostenirea in judecata si ... (vezi toată discuția)
Abuz ,rea credinta sau bataie de joc ? emiGY emiGY In urma cu doar 4 saptamani am angajat un ing.autorizat sa-mi faca dosarul de cadastru si intabulare a unui apatament in vederea vanzari,dupa ce iam dat actele ... (vezi toată discuția)