avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stoc marfa in magazin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stoc marfa in magazin

Buna ziua,
Am un magazin de haine si deoarece am ramas cu un stoc de marfa "de iarna" pentru care nu am loc de depozitare in magazin as dori sa-l mut in alt loc de depozitare.
Cum se poate face acest lucru,avand in vedere ca dupa scoaterea din magazin stocul real va fi mult mai mic decat stocul din acte.Se poate face un proces verbal sau alt act?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
cry_mitroi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:02, 18 Iunie 2012
Buna ziua,

Ce inseamna alt loc de depozitare? Intr-o alta locatie care apartine tot societatii? Acasa la Dvs. sau la un/o prieten/a?
nu am alt depozit al societatii,marfa vreau sa o duc acasa la un prieten
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
cry_mitroi, utilizator
Incheiati cu persoana respectiva un Proces verbal de custodie, in care aratati ca marfa (denumire, cantitate, P/U, valoare) se lasa spre depozitare si pastrare lui "X", la adresa "Y" pentru o perioada de "N" luni, urmand ca la sfarsitul perioadei, prietenul sa va returneze integral marfa depozitata la dansul. Atunci veti intocmi Proces verbal de scoatere din custodie. Intocmiti aviz de insotire al marfii pentru ceea ce scoateti din magazin. Contabila trebuie sa inregistreze aceste operatiuni.

Aveti aici model de PV de custodie:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
multumesc!
Cu placere :)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa in custodie ana_abo ana_abo 1) O SC incheie contr. prin care se angajeaza vanzarea unei cantit de secara catre o alta S.C. 2) Se face factura, se incaseaza factura dar cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)
Marfa platita , nelivrata si neluata in custodie. amisamis amisamis Am marfa preluata cantitativ si calitativ si platita dar nelivrata pentru ca transportul nu il comand eu si firma care a platit nu are spatii de depozitare ... (vezi toată discuția)