avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... activ si pasiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

activ si pasiv

nu stiu sa intocmesc activul si pasivul pentru o asociatie de proprietari; nu stiu ce sa trec la creditori, ce trec la debitori, nimic
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:20, 18 Iunie 2012
Accesati blogul a carui adresa o vedeti in statusul meu, la "situatia financiara", parcurgeti frame-ul respectiv pana la ce va intereseaza pe dv.
Incercati sa aplicati la asociatia dv. datele pe care le aveti.
Rubricile sunt cele pe care le vedeti acolo.

In timp, dupa ce intelegeti aceasta situatie, il puteti face dinamic, in sensul de a-l lega de fisierul pe care lucrati.
Am omis sa va spun ca trebuie sa scoateti rubricile care nu va trebuie (cum ar fi in cazul meu cheltuiala cu ratele la reparatia liftului).
In M.O. 846bis din 2007 gasiti Anexele nr. 1 si 2 la Ordinul ministrului economiei si finantelor
nr. 1.969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop
patrimonial. La ultima pagina gasiti si formularul de care aveti nevoie.
Asa cu s-a specificat si mai sus acest formular se poate adapta in functie de situatia concreta a asociatiei dar in mare ramane asa cum este publicat. Accesati documentul

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel intretinere mulai67 mulai67 poate cineva sa ma ajute sau sa ma indrume caut un tabel de repartizare a cheltuielilor pe luna multumesc (vezi toată discuția)
Repartizarea chieltuielilor comune vromeo1 vromeo1 Buna ziua, Imi cer scuze daca s-a mai discutat insa nu am gasit prin cautari. Suntem o asociatie noua de locatari (in curs de infiintare) si am dori sa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune 1 casa 2 proprietari sicapavlescu sicapavlescu Sunt proprietarul mansardei unei care care are alt proprietar la parter. Acesta nu are acces la pod. El detine doar parterul. Nu exista o asociatie de ... (vezi toată discuția)