avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada lucrata in Israel va fi luata in calcul la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada lucrata in Israel va fi luata in calcul la stabilirea cuantumului pensiei?

BUNA SEARA ,VA ROG SA MA AJUTATI IN INTELEGEREA UNOR STARI DE FAPT.SOTUL MEU A LUCRAT IN ISRAEL IN PERIOADA 2002-2007,A PLECAT PRINTR-O FIRMA DE PLASARE A FORTEI DE MUNCA ACREDITATA ,CU CONTRACT DE MUNCA PE 5 ANI .DETIN CONTRACTUL DE MUNCA TRADUS ,O ADEVERINTA DIN CARE REIESE CA A FOST ANGAJAT CU CONTRACT DE MUNCA LA FIRMA RESPECTIVA DIN CARE REIESE PERIOADA .IMI LIPSESC CATIVA FLUTURASI DE SALARIU ,IAR PE CEI CARE II AM SUNT IN LIMBA STATULUI ISRAEL (NU STIU CE LIMBA E ).DIN 2007 PANA IN PREZENT LUCREAZA IN SPANIA CU CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA NEDETERMINATA AVAND DREPTUL DE MUNCA SI DE SEDERE ,ADICA CU ACTE IN REGULA PE ROMANESTE .INTREBAREA ESTE :CE DOCUMENTE AR TREBUI SA DEPUN LA CASA DE PENSII ,SI DACA INTRADEVAR ANII DE MUNCA DIN ISRAEL SE SOCOTESC LA VECHIME ASA CUM S-A VEHICULAT .PT. MUNCA IN SPANIA AR FI CLAR ,CA DA,FIIND IN UE .
VA MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:56, 18 Iunie 2012
bna ziua ,am lucrat in israel o perioada de 7 ani cu contract legal de munca ,2003-2010 ,as dori sa stiu daca acea vechime se recunoaste si unde pot sa ma adresez .va multumesc.

La acest moment, stagiul de cotizare realizat in Israel nu este recunoscut in Romania intrucat acordul dintre cele doua tari nu a fost inca ratificat. Dupa convenirea aranjamentului administrativ si a formularelor de legatura, confirmarile oficiale vor fi facute de institutiile competente ale celor doua parti, iar perioada din Israel va fi valorificata la deschiderea drepturilor de pensie in cele doua state.

23-03-2012 15:59


Sursa:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din israel rodicabalteanu rodicabalteanu am lucrat aprox patru ani in israel ca ing constructor,in luna aprilie a.c. am depus la casa de pensii iasi un formular completat cu unele date sumare ... (vezi toată discuția)
Acord pensii romania - israel adelacecilia adelacecilia Buna ziua! Tatal meu, nascut in 1948, si-a depus dosar de pensionare in octombrie 2011.Nu a primit inca decizie si are 5 ani de zile lucrati in Israel, pentru ... (vezi toată discuția)
Pensia comunitara se cumuleaza cu pensia nationala? VALI_M VALI_M As vrea sa va prezint o speta: O persoana s-a pensionat dupa ce a ajuns la o vechime de 36 de ani in Romania cu o pensie de 830 lei pe luna. Aceeasi persoana ... (vezi toată discuția)