avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale constructie sediu social firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

constructie sediu social firma

poate o societate comerciala sa construiasca o cladire-sediu social pe propria cheltuiala daca terenul este proprietate persoana fizica si are acordul scris al acesteia (declaratie de consimtamant data la notar)?poate obtine autorizatie de constructie pe numele firmei?va rog sa-mi spuneti ce documente trebuiesc inaintate pt. obtinerea autorizatiei pe firma, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:35, 4 Ianuarie 2009
Da, se poate sa construiesti pe terenul altuia, e dreptul de superficie, reglementat de codul civil.
Cat priveste documentatia care e necesara pentru a construi acel imobil, primii pasi sunt in a obtine certtificatul de urbanism si autorizatia de constructie de la primaria de pe raza careia urmeaza sa fie construita cladirea.
Veti gasi toate informatiile pde care aveti nevoie daca veti accesa "Ghid imobiliar" de pe acest site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
Achizitie teren bucuresti AG66 AG66 Sunt in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti . Situatia se prezinta astfel : - terenul are o suprafata de 199mp cu o deschidere la strada de ... (vezi toată discuția)