In luna octombrie 2008 am achizitionat din Germania un autoturism Opel Zafira fabricatie 2000, motor de 1995 cmc.In urma eliberarii CIV de catre RAR, AFP Bacau a emis decizia de impunere pentru taxa de poluare in suma de 8600 ron. Am cerut ANAF anularea acestei decizii ca fiind contrara dreptului comunitar, (in plus codul fiscal era modificat ilegal prin OUG 50/2008), dar am primit raspuns negativ. In consecinta am chemat ANAF si MAI - SPCRPCIV Bc in instanta, cerand anularea deciziei de impunere si inmatricularea vehiculului fara plata taxei de poluare.
Problema este ca la inceputul lunii februarie expira a treia autorizare de circulatie provizorie si tot la inceputul lui februarie am a doua infatisare la tribunal. Avocatul meu imi da sanse mari de reusita, insa cred ca intelegeti starea de neliniste si as dori raspunsuri aizate la doua intrebari care ma framanta:
1. Care este (daca exista) procedura legala de a obtine in continuare autorizatii provizorii de circulatie pentru a putea sa circul cu masina pana la finalizarea procesului?
2. In cazul in care voi fi nevoit sa stau cu masina pe dreapta o perioada, intentionez sa cer statului despagubiri morale. Care sunt sansele si baza legala de a le obtine?