avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA

Sunt detinatorul unui PFA. !n 2010 am contractat un credit de la o banca, binenteles sunt in imposibilitatea de al achita deocamdata, datorita dificultatilor financiare. Pe acest PFA de fapt imi primesc salariul, in urma unui contract de prestari servicii. Am inteles ca conform noului cod civil creditorul nu ma poate executa pe PFA adica pretul contractului. Cica raspunderea imi revine mie ca persoana fizica, asa am contractat si creditul. Nu am folosit la creditare datele PFA (Cod fiscal si CUI). As dori sa stiu ce fac in situatia asta, imi executa contractul care decurge in continuare, sau alte contracte care urmeaza sa le am sau ma executa pe mine ca persoana fizica.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:58, 18 Iunie 2012
Daca spuneti ca ati contractat creditul ca persoana fizica atunci dvs personal raspundeti pt plata creditului cu toate bunurile personale si cu toate veniturile realizate, inclusiv cele de pe PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita elro28 elro28 ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa ... (vezi toată discuția)
Rate la banca platite, amenintari telefonice nejustificate bandi2 bandi2 as dori sa intreb,,, cum poate o banca sa ti divulge contul unei alte firme? mentionez ca sant cu datoriile la zi,si cand am intarziat am platit penalitati.am ... (vezi toată discuția)
Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)