avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract prin fax sau email
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract prin fax sau email

Buna ziua, am o nelamurire cu privire la contractele comerciale intre pers. juridice. Dpdv legal contractele semnate si trimise prin fax sau email sunt la fel de valabile ca si cele originale trimise prin posta?

Deasemenea este posibil ca un contract sa fie valabil si daca nu este semnat, de ex daca serviciul respectiv se presteaza in mediul virtual si plata facturii constituie acceptul termenilor si conditiilor care tine loc de contract?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:04, 18 Iunie 2012
Raspunsul este da la ambele intrebari.
Este un contract valabil cel incheiat prin fax/e-mail, avand aceeasi valoare juridica ca si cel incheiat prin intermediul postei.
Are valoarea de contract realizarea unei prestatii si plata pretului in virtual, cu conditia ca prevederile contractuale sa fi fost cumva aduse la cunostinta beneficiarului si sa-si fi manifesta acordul asupra lor, pentru ca un contract este mai mult decat prestatie si plata pretului. Sunt si garantiii, penalizari, raspunderi etc.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract cristian_dumitriu cristian_dumitriu Buna ziua Doresc sa va intreb daca un contract incheiat intre doua societati comerciale este valabil in situatia in care documentele contractuale semnate si ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract maque maque Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate fi considerat valabil un contract nesemnat in original de ambele parti, ... (vezi toată discuția)
Contractul vanzare cumparare in forma electronica ?? divatz divatz Buna seara am si eu o intrebare Contractul de vanzare cumparare dat cumparatorului are valabilitate sau cumparatorul trebuie sa aiba contractul in original. ... (vezi toată discuția)