avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

Ce sanse ar avea un tata sa primeasca custodia copilului minor,daca ar putea dovedi ca sotia a fost infidela,ba mai mult copilul fiind impreuna cu ea?
Cel mai recent răspuns: maka23 , utilizator 08:26, 20 Ianuarie 2009
Sansele sunt de 50%-50%!!! Incredintarea custodiei copilului minor unui parinte depinde de o multime de factori cum ar fi:
- conditiile pe care cei doi ,fiecare dintre parinti ii pot oferi pentru crestere si educare
- gradul de atasament dintre copil si fiecare dintre parinti
- dorinta si disponibilitatea parintilor in ceea ce priveste implicarea in cresterea si educarea copilului
-veniturile parintilor
- mediul in care copilul va trai
-dorinta/optiunea copilului (daca are peste 10 ani) in aceasta privinta
Le luam pe rand (copilul avand sub 5 ani)
-parinti amandoi studii medii ,varste 30-40 ani,
-conditii oferite:mama ar ramane cu casa pt caeste a ei
-atasament - un plus pentru mama (pt ca tatal a fost un dobitoc si a crezut ca mama trebuie ferita de orice altceva pentru a se ocupa numai de copil)
-dorina si disponibilitate -100% tatal ,mama -"vreau sa fiu fericita si ma gandesc la mine"...!!!???
-un plus pentru tata
-daca ar ramane cu tata va trebui sa stea si cu bunica (ceea ce nu ar fi neaparat un lucru rau pantru ca la mama nu se stie)
-dorinta - e prea mic
Daca puteti proba ca mama este neglijenta cu minorul,il educa negativ ,ca aceste relatii extraconjugale il afecteaza pe copil atunci e posibil ca balanta in cazul d-voastra sa se incline in favoarea tatalui!
Revin dupa o perioada in care am incercat aplanarea oricaror conflicte pentru binele copilului dar sotia NU.Dupa ce de sarbatori a petrecut acasa la socrii (mintind si pe mine si pe soacra) alaturi de "prieten" a venit acasa pregatita de divort ,fericirea ei fiind mai imporatanta decat cea a copilului.Daca in privinta divortului lucrurile sunt clare (vina ei,gasindu-si o alta mare dragoste) ,custodia este o mare problema,eu nemaifiind dispus ca ea sa imi creasca copilul pe care l-am asteptat 9 ani,o femeie care s-a indragostit dupa 3 zile de convorbiri pe net,si de catre un "escroc sentimental".Problema continua deoarece apartamentul in care stam este proprietatea ei si a mamei sale,dar rudele ei fiind de partea in eventualitatea procesului,soacra fiind dispusa chiar la un contract de inchirieire pe durata nelimitata.Copilul,pe care l-am ferit cat am putut toate discutiile avand loc dupa ce s-e culca el,a inceput sa simta oarece tensiuni si a inceput sa intrebe dde ce vrei sa plece tati.In plus sta la telefon 3-4 ore in fiecare noapte,motiv pt, care copilul doarme cu mine (eu ducandu-ma zilnic la servici iar ea nu).Si inca un lucru frustrant:daca pierd copilul exista riscul ca el sa fie mutat in alta localitate,pe cand daca ar ramane la mine ar ramane in casa in care s-a nascut si a crescut.Deci,am foarte mare nevoie de ajutor (sau sfaturi pentru inceput).Eventual de cineva care ma poate ajuta sa castig,pentru ca acum sunt convins ca ii va fi mult mai bine alaturi de mine copilului.


Data post: Marti, 20 Ianuarie 2009, 08:02

Nici un sfat,va rog?
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
maka23 a scris:

apartamentul in care stam este proprietatea ei si a mamei sale,dar rudele ei fiind de partea in eventualitatea procesului,soacra fiind dispusa chiar la un contract de inchirieire pe durata nelimitata.

daca pierd copilul exista riscul ca el sa fie mutat in alta localitate,pe cand daca ar ramane la mine ar ramane in casa in care s-a nascut si a crescut.


"Traduceti" va rog cele doua fraze.
Vorbim despre un apartament si o casa ori vorbim despre aceeasi unitate locativa, adica apartamentul in care stati = proprietatea nevestei SI a mamei sale = casa in care s-a nascut copilul.

N-ati scris de partea cui ar fi rudele ei. Daca ati gandit ca ele vor fi de partea dvs. altminteri decat de fatada, eu propun sa ...va mai ganditi.

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate AlessyyaA AlessyyaA Am divoratat anul trecut si minorul in varsta de 13 ani a ramas la mine cu domiciliul si custodia e comuna.Intrebarea mea e urmatoarea as vrea sa plec la munca ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori cristinabucuresti cristinabucuresti Bună seara. As dori sa stiu, pt un divort între soti cu 2 copii în vârstă de 2 ani si 7 luni si respectiv 5 luni cu un apartament cu credit si mămica in ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)