avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura comision intermediere serv extern
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura comision intermediere serv extern

Agentie de turism, cumpara in scopul revinzarii un bilet de ferryboat de la o firma din Grecia. Agentia achita valoarea biletului prin plata cu cardul firmei.Refactureaza si incaseaza valoarea biletului de la client . Firma din Grecia refuza sa trimita factura pe motiv ca a predat biletul direct persoanei fizice (clientul agentiei) solicita in schimb ,iar agentia face factura de comision catre firma greceasca,pentru diferenta intre costul integral al biletului si suma achitata cu card.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
-ce fac in situatia in care firma greceasca refuza in continuare trimiterea facturii pentru bilet?
-trebuie sa declar in 390 Vies factura emisa de catre agentie pentru comision?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:02, 18 Iunie 2012
nu este corect sa facturati comisionul catre firma din grecia intrucat dvs. trebuie sa aplicati structura de comisionar, primind si prestand serviciul.
daca firma din grecia refuza sa va emita factura, puteti emite o autofactura in baza extrasului de cont atasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie turism-tva achizitie bilet intrare parc distractie franta mioara danaila mioara danaila Buna ziua , o agentie de turism a cumparat , platind cu card , un bilet de intrare la un parc de distractii din Franta. Biletul a fost achizitionat la ... (vezi toată discuția)
Tva avans din ue ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema : incasez avans de la un client din UE ( cod valabil tva vies) reprezentand o plata in ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli fara factura adrianolteanu adrianolteanu Am urmatoarea situatie: Am calatorit in iunie 2015 cu familia in Grecia pe cont propriu, nu prin agentie turism. Am achitat cazarea si am primit de la hotel un ... (vezi toată discuția)