avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata unei amenzi.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata unei amenzi.

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare in legatura cu neplata unei amenzi primite in strainatate.
Sora mea a lucrat in Ungaria cativa ani in 2008 din cauza pierderii locului de munca se pregatea sa se intoarca in tara. In ultimele zile de sedere pana ce isi primea toate actele de lichidare a fost prinsa in autobus fara bilet. A primit o amenda care nu platit-o. Acum are un loc bun de munca aici in tara si trebuie sa plece in delegatie in strainate. Cum putem afla daca aceasta amenda s-a prescris? Poate pleca fara probleme in strainatate? Exista un loc de unde se afla?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:43, 18 Iunie 2012
In statul in care a luat amenda au baze de date in care sunt trecute amenzile. In situatia in care statului roman ii este greu sa recupereze banii din amenzi date de autoritatile romane, ma gandesc ca unui stat strain ii va veni si mai greu. Nu cred ca vor putea recupera vreodata banii din amenda data, deci sa stea fara grija ...
Multumesc frumos pentru raspuns. Pana in ziua de azi dupa 4 ani de zile nu a primit nimic, nici o instiintare. Intrebarea e daca poate trece granita fara probleme?
intrebare foarte proaste..sigur ca poate sa treaca
Atata timp cat in Ungaria era cunoscut domiciliu surorii dvs din Romania , organele fiscale maghiare pot comunica amenda organelor fiscale romane.
Nu cunosc termenul de prescriptie al amenzii conform legislatiei maghiare.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala neplatita=inchisoare? giulya_04 giulya_04 Buna ziua! Am urmatorul caz pentru care rog cateva opinii specializate: o persoana a primit o amenda pentru trafic de tigari la vama cu Ungaria in luna ... (vezi toată discuția)
Procedură judecare cu străini pentru o cauză închipuită zen0 zen0 Sunt victima unei situații pe care eu o cataloghez drept înșelăciune. Despre ce este vorba: - locuiesc la graniță cu Ungaria. În anul 2014 un ... (vezi toată discuția)
Amenda luata in ungaria zp990 zp990 Buna ziua! Un prieten a primit o amenda (pe teritoriul Ungariei, la vama) pentru ca avea cartea de identitate expirata. Cum se poate plati aceasta amenda ... (vezi toată discuția)