avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am fost in ccc pana in martie cand ma m reantors la servici mi sa gasit nod in papura si ma dat afara ce pot face pentru a obtine somaj mi sa cerut o adeverinta de incheiere a contractului de munca dar la servici nu mi o da ce pot face?precizez ca eu nu mi am scris nici o demisie

Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 16:18, 18 Iunie 2012
Incetarea c.i.m. prin demisie nu va da posibilitatea de a beneficia de somaj .. angajatorul va trebui sa va concedieze pentru motive care nu tin de persoana dvs pentru a va putea sa beneficiati de somaj ...
agea a scris:

mi sa gasit nod in papura si ma dat afara .............precizez ca eu nu mi am scris nici o demisie

Cum v-a dat afara? asa simplu fara sa semnati ceva act?
Daca v-a dat afara trebuia sa va fi dat un preaviz de 20 zile,apoi incetarea c.i.m. cu litera 65.
Sa nu cumva sa semnati ceva cu litera 55 ca asta este demisie.
Tarzan2012 a scris:
Sa nu cumva sa semnati ceva cu litera 55 ca asta este demisie.

1. Demisia este discutata la art.81 din Codul muncii.
2. Cred ca voiati sa spuneti art.55, lit.b) din Codul muncii care se refera la incetarea CIM cu acordul partilor.

nu am semnat nimic cand am fost dupa cartea de munca m ia facut un scandal monstruos cum ca mi o da doar daca doreste dansa si cand va vrea ea
Pentru refuzul eliberarii carnetului de munca puteti depune o sesizare la ITM.

Alte discuții în legătură

Demisia in cazul art 81 alin 6 codul muncii ileanatudorache ileanatudorache Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei] (6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, ... (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea preavizului in caz de demisie? CristeaDenisa CristeaDenisa Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez ... (vezi toată discuția)