avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea preavizului in caz de demisie?

Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez decizia de incetare a contractului individual de munca in conditiile in care mai aveam 9 zile de preaviz. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 16:57, 17 Februarie 2014
Potrivit art. 81 alin. 7 din Codul muncii, contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Asadar, avand in vedere articolul mai sus mentionat, da este legal sa inceteze CIM inainte de expirarea termenului de preaviz, in cazul cand angajatorul renunta (partial in cazul dvs.!) la preaviz!
Contractul a fost incetat potrivit art. 55 litera b din codul muncii.
In acest caz, CIM-ul dvs. nu a incetat urmare a demisiei dvs., ci prin acordul partilor, ceea ce inseamna ca angajatorul a fost de acord cu dvs. referitor la incetarea CIM-ului dvs!
In demisie am specificat respectarea perioadei legale de preaviz care conform contractului este de 20 de zile lucratoare. Nu ar fi trebuit sa expire acesta perioada pentru a-mi inceta CIM-ul?
Daca v-ati dat demisia, nu are cum sa inceteze c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)