1. C.i.m. poate inceta in baza art.55 lit.b C.mun. , numai daca partile cad de comun acord cu privire la data incetarii c.i.m.
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
2. Art.81 C.mun.
...
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
....
Situatii de incetare mentionate de art.81 alin.7 C.mun. sunt : - la expirarea termenului de preaviz - Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
- la data renuntarii totale de catre angajator la termenul de preaviz. In acest caz, la data luarii la cunostinta de demisia salariatului, angajatorul va pune rezolutia pe cerere "Fara efectuarea termenului de preaviz". C.i.m. inceteaza la data cand angajatul si-a depus cererea de demisie.
- la data renuntarii partiale de catre angajator la termenul de preaviz. In acest caz, la data luarii la cunostinta de demisia salariatului , angajatorul va pune rezolutia pe cerere " Se renunta la efectuarea unui numar de .... zile de preaviz". C.i.m. inceteaza dupa efectuarea partiala a preavizului.
Demisie
JUSTME2016
Buna ziua,
Am decis sa-mi depun demisia. Desi as avea o multime de motive sa plec, am decis sa depun demisia cu art.55 litera b incepand cu o data ulterioara ... (vezi toată discuția)