avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE ARTICOL DIN CODUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE ARTICOL DIN CODUL MUNCII

Buna ziua,

In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 7 Septembrie 2016
1. C.i.m. poate inceta in baza art.55 lit.b C.mun. , numai daca partile cad de comun acord cu privire la data incetarii c.i.m.

Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

2. Art.81 C.mun.
...
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
....

Situatii de incetare mentionate de art.81 alin.7 C.mun. sunt :
- la expirarea termenului de preaviz - Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

- la data renuntarii totale de catre angajator la termenul de preaviz. In acest caz, la data luarii la cunostinta de demisia salariatului, angajatorul va pune rezolutia pe cerere "Fara efectuarea termenului de preaviz". C.i.m. inceteaza la data cand angajatul si-a depus cererea de demisie.

- la data renuntarii partiale de catre angajator la termenul de preaviz. In acest caz, la data luarii la cunostinta de demisia salariatului , angajatorul va pune rezolutia pe cerere " Se renunta la efectuarea unui numar de .... zile de preaviz". C.i.m. inceteaza dupa efectuarea partiala a preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie JUSTME2016 JUSTME2016 Buna ziua, Am decis sa-mi depun demisia. Desi as avea o multime de motive sa plec, am decis sa depun demisia cu art.55 litera b incepand cu o data ulterioara ... (vezi toată discuția)