avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,
Am decis sa-mi depun demisia. Desi as avea o multime de motive sa plec, am decis sa depun demisia cu art.55 litera b incepand cu o data ulterioara demisiei cu 10 zile, pentru a pleca intr-un mod amiabil, dar acestia au refuzat art si au pus art 81 alineatul 7, preaviz de 20 zile.
In cazul in care dupa ce se linistesc (sunt deranjati de faptul ca plec) nu ma lasa sa plec la termenul solicitat pot sa depun vreun document legal prin care sa pot pleca fara desfacerea ctr de munca pentru neprezentare?
Precizez faptul ca angajatorul nu a respectat toate obligatiile.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 31 Octombrie 2016
Ati confundat temeiurile de drept ale incetarii unui c.i.m. Astfel :

Art.55 lit.b C.mun. - incetarea c.i.m. cu acordul partilor

art.81 alin.7 C.mun.
- Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.


In cazul in care dupa ce se linistesc (sunt deranjati de faptul ca plec) nu ma lasa sa plec la termenul solicitat pot sa depun vreun document legal prin care sa pot pleca fara desfacerea ctr de munca pentru neprezentare?


Nu mai aveti ce document sa mai depuneti, v-ati depus o data cererea de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in caz de demisie Barxs20 Barxs20 LUCREZ LA O FIRMA DE 2 LUNI.NU AM SEMNAT CIM,DAR LA ITM FIGUREZ CA ANGAJATA A ACELEI FIRME PE PERIOADA DETERMINATA DE 3LUNI.POT PLECA FARA PREAVIZ? (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)