avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare impartire mostenire

Buna ziua,

Va cer o opinie cu privire la impartirea mostenirii bunicului meu, Ideea este ca s-au stabilit procentele care revin fiecarui mostenitor (50% verisorii mei, 50% mama), insa acum nu ne intelegem la impartirea acestei mosteniri. Este vorba de niste terenuri si o casa, casa pe care o vor integral verisorii mei, lucru cu care nu sunt de acord. Le-am propus fie sa ne mai dea din teren, fie jumatate din casa, dar ei vor integral casa.. Ce optiuni am in acest caz? Pt ca amiabil nu ne intelegem si prevad ca nu ne vom intelege? ce pot face? multumesc anticipat
daca mostenitorii nu se inteleg impartirea o va face instanta de judecata in baza unei expertize de evaluare a bunurilor.
Trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru a realiza iesirea din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme. ce se poate face când unul dintre moștenitori nu dorește împărțirea pe cale amiabilă? PROSPERITATE PROSPERITATE Buna ziua \" Va rog frumos sa imi spuneti si mie cu trebuie procedat in situatia pe care am sa v-o descriu in continuare ; Bunica mea a decedat de curind, a ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati/surori locuinta la tara (lasata mostenire) kyky_micky kyky_micky Buna ziua, Situatia este urmatoarea: trei frati si o sora au mostenit prin succesiune parti egale dintr-o casa la tara si ceva terenuri de pamant. Unul din ... (vezi toată discuția)