avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acordarea permisului de sedere temporar (permanent) pe ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acordarea permisului de sedere temporar (permanent) pe teritoriul Romaniei

Buna ziua...ma numesc Popescu Claudiu , casatorit in Republica Filipine dar locuim in Romania. In urma indicatiilor si sugestiilor primite anul trecut de dumneavoastra am reusit sa trecem de toate procedurile iar din acest motiv as dori sa va multumesc din suflet pentru sprijinul acordat. Intre timp au aparut alte nelamuriri pentru care pentru mine sunt cel putin ciudate...Astazi i-a fost eliberat sotiei permisul de sedere TEMPORAR(?) pe o perioada de un an de zile, dar ceea ce m-i se pare absurd este faptul ca i s-a eliberat pe numele de fata si nu pe cel de casatorie , adica Popescu, in urma consimtamintului ei scris si asa cum apare in certificatul romanesc de casatorie. Aroganta si nelamuririle ce nu mi-au fost acordate, de altfel un pic specifice practicii politienesti ,ma fac sa ma adresez din nou dumneavoastra cu siguranta ca voi primi un raspuns promt si util asa cum au fost solutionate toate nelamuririle mele. Cred ca vor fi utile si altor cuupluri casatorite aflate in aceeasi situatie , situatie care de fapt nu ar fi trebuit sa existe dupa parerea mea. Deci intrebarile mele ar fi urmatoarele:1. este normal sa i se emita permis de sedere chiar temporara dar pe o perioada de numai un an cand legea spune ca max ppoate fi de 5 ani dar nu mai putin de un an? ; 2. Acest document este legal emis pe numele de fata si nu pe cel inscris pe certififcatul de casatorie romanesc? La ce au trebuit facute declaratiile notariale din care sa reiasa faptul ca actuala mea sotie doreste sa isi schimbe numele ? Nu pentru a i se elibera permisul de sedere pe numele nostru de familie? Va multumesc din nou anticipat domnule(doamna)avocat si astept cu nerabdare raspunsurille dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume sotie cetatean non-ue dupa casatorie in romania si schimbare nume in pasaport ciprius ciprius Sotia este filipineza si ne-am casatorit in Romania dar atunci cand ne-am casatorit am ales sa pastram numele neschimbate. Pasaportul sotiei a expirat si cel ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Sotie de alta nationalitate leirbag leirbag Sunt casatorit cu o persoana din filipine si locuim in Londra. Vreau sa vin cu sotiea mea in Romania. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa apelez la o ... (vezi toată discuția)