avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... resedinta in romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

resedinta in romania

Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte trebuiesc intocmite si unde sa se prezinte!va rog spuneti-mi si mie care sunt pasi de urmat!va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:46, 6 Decembrie 2012
Cetățeanul afgan se prezintă la Ambasada Romaniei cu certificatul de căsătorie (romanesc, transcris) si depune o cerere pentru viză de reintregire a familiei. Viza se elibereaza gratuit.
buna,imi spuneti va rog in cazul in care sint casatorita in romania, fiind din R.Moldova si am un permis de sedere temporar ca membru de familie,pina in 2017,pot sa merg in UE insotita de sot??sau am nevoie de alte acte...
Pentru a pleca in UE, sotul non-UE trebuie sa aiba cartea de resedinta pentru membrii de familie, pasaportul national, certificatul de casatorie romanesc si sa fie insotit de sotul cetatean UE.
sotul este cetatean roman, si avem certificat de casatorie romanesc, insa de la imigrari mi-a eliberat permis de sedere nu carte de rezidenta... :((
cum sa obtin aceasta carte de rezidenta??? sint ceva conditii de obtinere a lui???
Cartea de rezidenta se elibereaza pentru membrii de familie ai cetatenilor UE, SEE si ai Confederatiei Elvetiene care sunt inregistrati pe teritoriul Romaniei in diferite scopuri si care vor sa isi aduca membrii familiei sa locuiasca alaturi de ei.

Dumneavoastra aveti permis de sedere pentru ca sotul este cetatean roman, nu vi se poate da carte de rezidenta.
Ca sa calatoriti in UE aveti nevoie pe langa permisul de sedere de toate celelalte acte pe care le-a scris Alex_Munteanu - si desigur de sotul dvs. :)

Alte discuții în legătură

Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatorie dintre un cetatean roman si o cetateanca moldoveanca rotaruana rotaruana salut,am si eu o problema si am nevoie de un sfat...vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu insa e roman...eu moldoveanca....suntem ambii in italia....nu stim ... (vezi toată discuția)