avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... resedinta in romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

resedinta in romania

Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte trebuiesc intocmite si unde sa se prezinte!va rog spuneti-mi si mie care sunt pasi de urmat!va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:46, 6 Decembrie 2012
lika1984, nu mai puneti intrebari in topicuri deschise de alti utilizatori - deschideti topic nou cand vreti sa intrebati ceva - folositi butonul rosu Pune o intrebare in forum.

Ati intrebat in alt topic:

In prezent sint in asteptarea actelor, mi le schimb in numele sotului ,sint din RM si mi le schimb in Moldova,insa am permis de sedere in Romania care e in numele vechi , voi putea trece granita la romania fara probleme ,cu acest permis si pasaportul in numele sotului?



Ca sa intrati in Romania va este suficient pasaportul, nu aratati si permisul de sedere.
mersi de raspuns,dar la mine pasaportul e moldovenesc nu romanesc..si in cazul neprezentarii lui am nevoie de viza nu????

dar referitor la intrebari,dau acolo unde e deschis deja la tema data..nu cred ca incomodez pe cineva..daca e cineva care stie un raspuns imi raspunde..
Solicitati de la consulatul Romaniei viza, se acorda rapid si nu costa nimic.
Acord din 20/10/2006 intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind calatoriile reciproce ale cetatenilor:

ARTICOLUL 1
[...]
(2) Cetăţenii Republicii Moldova vor putea intra, ieşi, tranzita şi rămâne pe teritoriul României, pe baza documentelor de călătorie valabile, cuprinse în anexa la prezentul acord, prevăzute cu vize eliberate de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare române, în cazurile în care prezentul acord nu stipulează altfel.

ARTICOLUL 2
Vizele menţionate în prezentul acord vor fi eliberate cetăţenilor Republicii Moldova fără achitarea oricăror taxe şi fără solicitarea invitaţiei, în baza documentelor justificative prevăzute de prezentul acord. (pasaportul moldovenesc este printre acele documente)

Iar in privinta intrebarilor pe care le ''dati'' pe unde gasiti un subiect care vi se pare asemanator, sa stiti ca pe forum fiecare topic are povestea lui si le pastram asa, altfel ar fi ghiveci pe-aici. Prin urmare va rog inca o data ca de acum inainte sa deschideti un subiect nou cand doriti sa intrebati ceva.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatorie dintre un cetatean roman si o cetateanca moldoveanca rotaruana rotaruana salut,am si eu o problema si am nevoie de un sfat...vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu insa e roman...eu moldoveanca....suntem ambii in italia....nu stim ... (vezi toată discuția)