avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume sotie cetatean non-UE dupa casatorie in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume sotie cetatean non-UE dupa casatorie in Romania si schimbare nume in pasaport

Sotia este filipineza si ne-am casatorit in Romania dar atunci cand ne-am casatorit am ales sa pastram numele neschimbate. Pasaportul sotiei a expirat si cel nou are numele meu pentru ca asa este specificat in constitutia Filipinelor si anume sotia ia numele sotului automat. Sunt speriat ca in certificatul de casatorie s-a pus numele sotiei dinainte de casatorie si acum este conflict de nume. Se poare schimba numele in certificatul de casatorie si apoi schimbarea in permis de sedere?
Cel mai recent răspuns: ciprius , utilizator 21:08, 3 Mai 2018
Sotia dvs. nu este cetatean roman, deci nu poate solicita autoritatilor romane schimbarea numelui dupa casatorie pe cale administrativa. Daca asa este legea in Filipine(cu toate ca nu sunt convins de acest lucru) demonstrate acest lucru cu legea sotiei. Sunt de parere sa va adresati cu incredere aut. romane de la imigrari si sa le explicate situatia. Doar nu sunteti dvs. singurul caz de acest gen din Romania. Nu stati ilegal inRomania ca e de rau. Sa ne scrieti cum ati rezolvat.
Nu suntem ilegal, sotia a mai avut un permis de sedere de 5 ani si anul trecut cand l-am reinnoit cei de la Imigrari i-au dat permis pe 1 an...

cei din Filipine i-au atras atentia sotiei ca e de datoria ei sa anunte autoritatile ca este casatorita si astfel datele in pasaport au fost schimbate din oficiu si asa sotia mea are belele acum...si eu sper sa se rezolve...va multumesc pentru incurajari si sper sa mai aflu si de la alti romani detalii sau experiente care nu pot decat sa ne intareasca si sa ne faca mai informati. Exact cum ati spus Dvs. cu siguranta sunt multe cupluri in situatia noastra si sigur se rezolva problemele in timp. Tot ce ne trebuie este multa rabdare si calm...
Fiti iubiti cu totii si sa avem sanatate si putere de intelegere !!!

[Cititi regulamentul de postare in forum si va rog sa folositi un limbaj decent, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Ares-3, moderator
Ciprius, te rog din suflet, suna-ma sau da-mi add in FB sa vorbim...
[ link extern ]
0722 268 050

Eu sunt casatorit cu o filipineza din noiembrie 2016, casatoria a fost oficiata in Romania, dar avem probleme groaznice acum: nu vor sa ne inregistreze copilul la Starea Civila! Din 20 mai 2017 suntem parinti. Pana in acest moment, copilul nu are certificat de nastere. O sa postez mai tarziu pe acest site situatia noastra.
Am nevoie de niste informatii de la tine, daca se poate.
Si de ce nu a trecut sotia pe numele dvs. daca asa e legea in Filipine? Pentru ce atata tevatura? Nu puteti schimba numele pe cale administrativa si nici nu puteti da vina pe ofiterul starii civile, intrucat la dosar se afla declaratia sotiei cu numele pe care singura si l-a ales la data casatoriei. Nu inteleg de ce nu va documentati temeinic inaite de a va casatori. Acum, tinand cont ca v-ati casatorit conform legii romane, nu puteti face nimic. Dupa ce sotia va deveni cetatean roman va putea solicita schimbarea numelui dupa casatorie.
In curand urmeaza sa nasca sotia dar e o alta problema si anume nu vom putea sa inregistram copilul desi sotia are toate actele cu numele meu mai putin certificatul de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vor sa imi inregistreze copilul la starea civila. bogdancristianpetre bogdancristianpetre Buna dimineata! Imi poate spune si mie cineva daca exista temei legal pentru a refuza inregistrarea copilului unui cetatean roman, copil nascut pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Sotia straina are pasaportul cu numele meu dar pe certificatul de casatorie incheiat in romania are numele de dinainte de casatorie ciprius ciprius Buna ziua. Suntem casatoriti de 8 ani dar din motive personale sotia cetatean asiatic nu a luat numele meu deoarece la momentul respectiv avea viza de ... (vezi toată discuția)
Viza reintregire familie, sotia are pasaport cu numele initial nu cu numele schimbat dupa casatorie. ovidlaur ovidlaur Buna ziua Doresc sa stiu daca sotia mea din Filipine poate obtine viza pentru reintregirea familiei, avand pasaportul cu numele de fata si nu cu numele nou de ... (vezi toată discuția)