Buna ziua
Doresc sa stiu daca sotia mea din Filipine poate obtine viza pentru reintregirea familiei, avand pasaportul cu numele de fata si nu cu numele nou de familie mentionat pe certificatul de casatorie iar ulterior sa obtina noul pasaport cu numele nou de familie?
Certificatul filipinez a fost transcris la Ambasa Romaniei din Manila si exista un certificat de casatorie romanesc. Pentru noul pasaport exista programare 3-4 luni si as dori sa evit acest timp pierdut inutil.
Faptul ca pe pasaport sotia apare cu numele de fata certificatul de casatorie atesta calitatea de sotie, de asemenea neschimbarea numelui nu creeaza nicio confuzie de identitate.
Deci se poate obtine viza de reintregirea familie pentru sotie care are pasaportul cu numele de fata. nume care apare si pe certificatul de casatorie?
Raspunsul la intrebare o sa il dau tot eu, din propria experienta.
Sotia care are pasaport valabil, a primit viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei, chiar daca nu si-a schimbat numele conform certificatului romanesc. In Filipine are dreptul sa isi pastreze numele de fata deci nu a fost necesar sa isi schimbe pasaportul iar autoritatile romane nu au pretins schimbarea numelui in Filipine. Acum este in tara beneficiind de viza.