avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza pentru Filipine.. casatorie acolo si viza de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza pentru Filipine.. casatorie acolo si viza de lunga sedere

Buna Seara! am si eu o problema mai delicata. sa zic asa. logodnica mea nu a reusit sa vina in romania pe baza la o viza de scurta sedere. pentru ca nu au lasat-o cei de la emigrari de acolo.. pe baza ca nu exista dovezi indeajuns la cine o sa vina.. eu am crezut ca nu este nici o problema si am facut pe numele lui varamiu'.. bine inteles doar eu am vorbit cu el. ea nu.. dar acolo au intrebat-o daca il cunoaste si sa arate converstatia.. in fine planul meu acum exista in 3 pasi. cum obtin o viza pentru Filipine pe termen de 3 luni.? ce acte imi trebuie sa ne casatorim acolo? si cum putem sa facem sa obtinem o viza de lunga sedere ca sa o aduc aici in romania??
Cel mai recent răspuns: Marian0189 , utilizator 12:48, 27 Ianuarie 2016
Dvs. puteti intra in Filipine cu conditia sa va luati bilet de calatorie dus-intors si sa aveti pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la data intrarii in tara:

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români care deţin paşapoarte simple nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul Republicii Filipine pentru o perioadă de şedere de maxim 30 de zile. Pentru prelungirea perioadei de şedere, cetăţenii români trebuie să se prezinte la Biroul de Imigrări cu minimum 5 zile înainte de expirarea perioadei legale de şedere (30 zile).

Condiţiile pentru intrarea fără viză pe teritoriul acestui stat:
- Valabilitatea paşaportului să depăşească cu cel puţin 6 luni perioada şederii în Filipine
- Bilet de călătorie pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru o altă ţară de destinaţie.

[ link extern ]
Nu am idee daca ati putea sta 3 luni, in locul dvs. n-as risca sa iau bilet cu data de intoarcere la 3 luni dupa plecare insa desigur faceti cum considerati.

Pentru casatorie o sa aveti nevoie in mod sigur de pasaport si de:
- o adeverinta de celibat de la Starea civila unde v-a fost inregistrata nasterea - detalii in link
[ link extern ]
- o declaratie de celibat pe care o elibereaza ambasada noastra in Filipine - detalii in link-urile de mai jos:
[ link extern ]
[ link extern ]
In rest, nu stiu. Poate certificatul de nastere... sa mearga fata sa intrebe la autoritatile filipineze.

Dupa ce va casatoriti certificatul filipinez trebuie inscris la consulat sau transcris in tara, la Starea civila de la locul dvs. de domiciliu ca sa obtineti certificat romanesc. Doar dupa aceea se poate discuta de viza pentru reintregirea familiei, permis de sedere etc.
Discutam despre asta dupa ce va intoarceti din Filipine, e prea mult de scris :)
am inteles.. deci nu pot sa fac in asa fel incat sa ne casatorim acolo si sa ma intorc cu logodnica mea ((viitoare sotie)) ??
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza reintregire familie, sotia are pasaport cu numele initial nu cu numele schimbat dupa casatorie. ovidlaur ovidlaur Buna ziua Doresc sa stiu daca sotia mea din Filipine poate obtine viza pentru reintregirea familiei, avand pasaportul cu numele de fata si nu cu numele nou de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain - acte necesare mplugar mplugar Eu sunt roman ea este equatorial guineana, nu are certificat de nastere pentru ca acolo nu exista. - si nici certificat de celibat. Cum putem obtine un ... (vezi toată discuția)
Viza pentru reintregirea familiei imojangam imojangam Asi vrea cateva informatii despre Viza pentru reîntregirea familiei. Eu am dubla cetatenie, romana si maghiara, nascuta in Reghin, jud Mures si domiciliat in ... (vezi toată discuția)