avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean strain - acte necesare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean strain - acte necesare

Eu sunt roman ea este equatorial guineana, nu are certificat de nastere pentru ca acolo nu exista. - si nici certificat de celibat.
Cum putem obtine un certificat de casatorie. M-am cam saturat de toate problemele legate de viza. In plus avem un copil impreuna.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:47, 11 Iunie 2013
nu cumva ambasada lor poate [prezenta undocument care sa ateste ca nu are certificat. mai mult ea are deja permis in romania (zici ca are viza), asta inseamna ca actele le faceti in baza permisului de sedere. cel mai bine dute tu la starea civila si vorbeste cu luminatii aia. sunt singurii in masura sa te ajute.
nu au ambasada in romania, doar un consul onorif. Plus nu am domiciliul stabil in romania, viza e de scurta sedere. ???
Nu va puteti casatori fara certificat de nastere si certificat de cutuma.
Copilul unde l-a nascut, in Romania? Puteti obtine viza de lunga sedere pe baza certificatului de nastere al copilului daca este eliberat de autoritatile romane sau transcris in registrele romane de stare civila.

Ati scris Nu am domiciul stabil in Romania. Sunteti cetatean roman cu domicilul in strainatate? Ca daca nu ati gresit cand ati scris asta e mai complicat. Nu poate obtine viza de lunga sedere in Romania daca dvs. nu aveti domiciliul in tara. Dati mai multe detalii.
Copilul s-a nascut in Egipt si i-am obtinut certificat de nastere romanesc si are si un pasaport temporar romanesc, momentan ma aflu in Egipt.

Domiciliul meu este incert..... [:)] Mai am buletin cu un domiciliul in Romania (dar daca mi se cere sa fac dovada , dar nu locuiesc in Romania de prin 2008. In tarile prin care ma plimb am doar permis de munca sau sedere nu rezidenta. asa ca nu stiu daca am gresit sau nu.
Ati gresit dar e bine :) Aveti domiciliul in Romania, altfel nu mai aveati carte de identitate.
E foarte bine si ca ati inscris nasterea copilului. Aveti sanse sa obtineti pentru mama copilului viza de lunga sedere insa e valabila doar 90 de zile.
Detalii aici:
[ link extern ]
(mai in josul paginii, de unde scrie Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:)

Dupa obtinerea vizei si venirea in tara puteti depune actele pentru permisul de sedere (certificatul de nastere al copilului o sa va fie de folos) insa aveti nevoie de acea adeverinta de cutuma care sa arate ca mama copilului nu este casatorita. Acestea sunt documentele:

Strainii care convietuiesc cu cetateanul roman , permisul de sedere se acorda doar daca nu au incheiata o alta casatorie si au impreuna un copil
a. cerere;
b. documentul de trecere a frontierei (pasaportul, titlul de calatorie, etc.) original si copie;
c. documentul de identitate al cetateanului roman, original si copie;
d. certificatul de nastere al copilului, cetatean roman, rezultat in urma convietuirii dintre solicitant si cetateanul roman – original si copie;
e. declaratia cetateanului roman din care sa rezulte ca acestia convietuiesc;
f. dovada detinerii legale a spatiului de locuit la adresa la care declara ca are resedinta pe teritoriul Romaniei, in original si copie;
g. documente din care sa rezulte ca atat strainul, cat si cetateanul roman sunt necasatoriti;
h. dovada asigurarii sociale de sanatate;
i. adeverinta medicala;
j. taxe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)