avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot vinde pepeni in piata fara a detine certificat de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot vinde pepeni in piata fara a detine certificat de producator

am si eu o intrebare ... tot caut pe net si nu prea gasesc ... foarte clar ce acte am nevoie pentru a obtine un certificat de producator ... dar cum nu prea mai am timp iar cumnatul meu are un asemenea certificat ... intrebarea meea este urmatoarea ... pot vinde eu la piata folosinduma de certificatul de producator al cumnatului meu ... specificand ca eu voi sta la vanzare si nu el ... sau ce ar trebui sa fac ca sa pot vinde daca prima varianta nu este cea buna
va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:56, 18 Iunie 2012
da, puteti vinde marfa. Legea nu impune ca vanzatorul de la taraba sa fie insusi producatorul in persoana.
pai si nu am nevoie de nici un act nimic ... pur si simplu ma duc imi inchiriez o taraba si atat?

@catalin2832

Cum poate sa vanda fara sa aiba acte de provenienta,certificat de producator? Daca nu are acte,se considera ca marfa e furata.


@fane3
1) mergeti la primarie si solicitati certificat producator. In registrul agricol de la primarie sunteti trecut ca detineti teren in suprafata de .....mp/ha,in care ati cultivat cea ce doriti sa vindeti.
2) Daca va folositi de certificatul cumnatului dvs ca fiind marfa lui si i-o vindeti,asta inseamna ca v-a angajat,si trebuie sa aveti un contract in care apoi sa platiti 16% impozit catre stat.
HOTÃRÂRE Nr. 661 din 12 iulie 2001
privind procedura de eliberare a certificatului de producător

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin certificatul de producator remus.duta remus.duta Buna ziua.Cum se obtine certificatul de producator agricol?As vrea sa vand pepeni in piata (vezi toată discuția)
Pot vinde eu in piata? MihaiDG MihaiDG Daca tatal meu are certificat de producator, pot vinde eu in locul ui produse agricole in piata? Sau doar titularul poate vanda la taraba? (vezi toată discuția)
Certificat de producator DorinaCet DorinaCet Buna ziua, [b]Ma intereseaza daca, pentru vanzarea la poarta casei a fructelor si legumelor produse in propria gradina, este necesara obtinerea de certificat ... (vezi toată discuția)