avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie?

buna ziua,
am si eu urmatoarea intrebare:matusa mea vrea sa imi lase mie garsoniera ei iar eu in schimb trebuie sa ma ocop de toate actele(financiar, ca la notar vine ea), succesiune, cadastru ,intabulare, apoi actul de donatie(la acest act m-am gandit eu ). pot face la notar un precontract de donatie inainte sa bag bani in succesiune si toate celelalte acte si eventual "sa raman cu buza umflata", in care sa scrie clar ca se obliga sa imi doneze cand toate actele vor fi gata iar eu voi suporta toate cheltuielile? daca nu se poate ca nu este succesiunea facuta un precontract de donare a drepturilor succesorale? eu nu vreu decat sa nu ii fac toate actele si pe urma sa ma trezesc ca se 'SUCESTE" si raman cu banii dati.astept orice sugestii din partea dumneavoastra si va multumesc frumos anticipat. stima.
Nu se poate face nici un act de promisiune de donatie sau promisiune de succesiune. Daca urmeaza sa primiti o donatie si cheltuielile aferente le faceti dvs. mai bune incheiati un contract de imprumut pentru suma respectiva iar dupa donatie il anulati . In locul donatiei e de preferat un contract de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, partenerul meu de viata a decedat. noi am trait intr-un ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, partenerul meu de viata a decedat. Noi am trait intr-un parteneriat domestic timp de 30 de ani. Inainte de a deceda cu aproximativ un an, a cerut ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce acte ar fi cel mai sigur de făcut, în următoarea ... novis novis Bună ziua, ce acte ar fi cel mai sigur de făcut, în următoarea situație: Dețin prin moștenire un apartament cu trei camere. O prietena are in ... (vezi toată discuția)