Domnul avocat, initiase la notar acum aproximativ 2 ani un act de donatie pe nuda proprietate, dupa ce initial a dorit sa faca un testament. Doamna notar a specificat ca testamentul poate fi atacat si i-a propus sa faca donatie de acel tip sa imi cedeze dreptul atata timp cat este in viata. Actele erau pregatite insa cand ne-am dus sa semnam, doamna notar i-a atras atentia ca din acel moment el nu mai este proprietar pe apartamentul respectiv, iar lui nu i-a placut ideea de a nu mai fi proprietar. Si a hotarit ca va face totusi testament. Din cauza pandemiei nu s-a mai dus la notar insa i-a comunicat mamei sale dorinta sa iar aceasta a promis in fata amindurora ca i-o va respecta. Concubinajul nostru a durat 30 de ani din care ultimii 14 ani au fost cu boli cronice, nu ne-a mai ars de casatorit, insa am ramas parteneri de viata. Stiu ca legal in Romania nu mi se cuvine nimic. Si nu este corect, dar nu comentez asta. Sper totusi ca mama sa sa isi respecte promisiunea, altfel, da, ramin pe drumuri. Va rog sa imi spuneti daca imi poate ceda drepturile succesorale asupra apartamentului in ziua in care mergem la notar sa isi preia mostenirea, cu mine in calitate de unul dintre martori.
Doamna mai mosteneste o casa de la fiu care i se cuvine si prin lege si prin vointa fiului. Se poate sa se separe lucrurile in acest sens in ziua succesiunii? Adica sa imi cedeze drepturile succesorale asupra apartamentului si sa isi preia mostenirea ce ii ramane, respectiv acea casa? Va multumesc pentru suport si raspunsuri si sper sa ma fi facut bine inteleasa.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Donația se poate face în ziua în care toate formalitățile juridice au fost finalizate.
Trebuia procedat asa:
[ link extern ] /