avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impiedicare finalizare studii universitare!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impiedicare finalizare studii universitare!

Buna ziua, intrebarea mea se refera la metodologia cadru de organizare a examenului de licenta la o alta universitate decat cea absolvita.Astfel:universitatea Andrei Saguna, Ct, pe care am absolvit-o in 2010, nu mai are sectia pe care am urmat-o si nici nu mai organizeaza examen de licenta.
Mi s-a spus sa dau in alta parte si cu dificultati mari am primit un raspuns verbal, pozitiv, din partea universitatii Transilvania, Bv, insa acestia imi solicita, in prima instanta, acordul senatului universitatii absolvite pentru ca eu sa sustin examenul in alta parte.Universitatea absolvita refuza sa- mi elibereze acest acord si sustine ca ei au nevoie de acordul universitatii organizatoare prima data.
Am mers inclusiv cu ordinul MECTS 4033/2011 privind metodologia cadru de organizare a examenelor de finalizare a studiilor in invatamantul superior la universitatea in cauza, incercand sa obtin acest acord.Rectorul in persoana ma da afara din birou si imi spune ca nu primesc nimic pana nu am acordul senatului universitatii la care vreau sa merg.
Spuneti-mi va rog, cf art 9, alin 2 din ordinul mai sus mentionat, care este institutia care ar trebui sa elibereze prima acest acord si daca formularea din lege este si ordinea institutiilor emitente hartiei in cauza.
De asemenea, spuneti-mi cum as putea soma Universitatea Andrei Saguna sau care este institutia la care as putea apela in situatia mea, in conditiile in care ARACIS nu imi raspunde la e-mailuri si intrebari.De asemenea, pt ca am absolvit in anul 2010, studiile mele expira cf legii, in exact un an.Este posibil sa-mi refuze dreptul la finalizare studii in asemenea mod?!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mv_andreoty , utilizator 19:16, 19 Iunie 2012
Lãmuriţi vã rog un aspect neclar. Ce sectie a fost desfiinţatã în 2010 ?
Este vorba de sectia de Sociologie, dar nu este desfintata definitiv, doar ca neavand inscrisi suficienti, nu s-a mai format grupa.
În aceste condiţii se cam shimbã datele problemei, în sensul cã nu sunteţi împiedicat de nimeni sã vã susţineţi licenţa pe de o parte, secţia nefiind desfiinţatã, doar atât cã nu s-a format grupa, pe de altã parte.
Pentru edificare, precizati dacã în situaţia dumneavoastrã se aflã toţi colegii de grupã alãturi de care aţi absolvit în 2010.
Sunt ultima ramasa in aceasta situatie, dar problema majora este ca in maxim 3 ani de la incheierea studiilor, trebuie sa sustin examenul de licenta, ori studiile expira.Astfel, am intrat in ultimul an in care am posibilitatea sa termin.
Astept un sfat, va multumesc pt interes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustinere examen de licenta in luna februarie maramures maramures Buna seara, doresc sa ma dumireasca cineva (daca poate) in legatura cu examenul de licenta sustinut in luna februarie. Brusc cu 4 zile inainte de inscriere am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de licenta mosneag gabriela mosneag gabriela as dori sa stiu baza legala privind perioada de valabilitate a unei adeverinte de studii de licenta. Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)