buna ziua,povestea fratelui meu
in noaptea de revelion a avut loc o artercatie intre mine si niste baieti care mau scos afara din local si mau strans de gat si apoi am ripostat dupa care ei au sarit mai multi pe mine iar de la lovituri am cazut jos si miam pierdut cunostinta. In urma carui fapt mia disparut telefonul in valoare de 1000 ron. Dupa care a venit politia si ma trimis acasa iar eu pe drum am constatat ca nu mai am telefonul si mam intors inapoi ca sal gasesc dar acestia au chemat politia dinou si leam explicat politailor k am venit dupa telefon nu sa fac iara scandal dar ei nu mau inteles iar unul dintre politisti ma bruscat si mau dus la sectia de politie unde miau dat o amenda de 400 ron fiind singurul sanctionat si la ceilalti nu leau facut nimic. Eu consider dupa cele intamplate ca am fost nedreptatit si nu sa respectat legea si nu iau interesat faptul ca mia disparut telefonul va rog sa ma ajutati in cazul fratelui meu cum sa procedez,politia spunandu-mi sa depun contestatie inpotriva amenzi
puteti depune o plangere pt savarsirea infractiunii de furt calificat (dintr-un loc public , in temeiul art 209 C.Penal)
Dvs ati actionat in limitele legimitei aparari , daca a existat un atac asupra dvs , direct , imediat , injust.
puteti scoate un certificat medico-legal care sa ateste vatamarea suferite in urma conduitei ilicite a faptuitorilor.
Procesul verbal intocmit de agentii de politie poate fi contestat in termen de 15 zile , la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia !
Daca unul dintre agenti v-a bruscat , atunci acesta a savarsit infractiunea de cercetare abuziva.
Apelati la un avocat.
Raspunsul dat de dna. Stoica Ioana este complet si exact.
Nu mai trebuie adaugt decat ca pe vitor sa incercati sa aplanati orice discutie in modul cel mai civilizat posibil. Va veti simti mult mai bine!
precizez ca, in functie de nr de ingrijiri medicale atestate de certificatul medico legal , puteti depune o plangere penala prealabila (in termen de 2 luni de la data la care dvs ati cunoscut /sau ati putut cunoaste pe faptuitor.)pt infractiunea de loviri sau alte violente (art 180 C.pen) sau vatamare corporala (pana in 60 de zile de ingrijiri medicale-181 C.Pen )
Procesul verbal conform caruia dvs vi s-a aplicat o amenda administrativa constituie abuz de drept intrucat , din cele relatate de dvs , nu reflecta realitatea (vinovatia nu apartine dvs)