avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentii imbunatatiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentii imbunatatiri

In anul 2006 fratele meu a deschis un proces prin care s-a dezbatut succesiunea dupa mama noastra decedata.In timpul procesului, respectiv anul 2009 fratele meu a facut imbunatatiri la imobilul care facea subiectul dezbaterii, sperand sa i se dea lotul pe care a facut acele imbunatatiri.In urma finalizarii procesului,incheiat cu o actiune de indreptare eroare materiala, am obtinut lotul dorit de mine, lot care contine in mare parte imbunatatirile facute de fratele meu.Am 4 intrebari:
1.Unde ar trebui sa se judece procesul intrucat domicilul meu este in alta localitate decat domiciliul fratelui meu si a imobilului(fratele locuieste actualmente in imobilul ce face obiectul procesului)?(fratele a initiat actiunea in localitateaui de domiciliu)
2.Actiunea este initiata in numele unei societati unde fratele si cumnata mea sunt asociati si administratori, societate care are sediul in imobilul susmentionat.Daca eu nu am nicio legatura cu aceasta societate este corect sa initieze un astfel de proces?
3.Este legal sa faca imbunatatiri unei cladiri aflate in litigiu?
4.Imbunatatirile constau in acoperire partiali cu tigla,centrala gaz, varuire si reparatii exterioare , geamuri termopan.Pe mine nu ma intereseaza centrala,geamurile termopan si nici tigla.Pot sa cer sa-si ia inapoi tot ce apus si sa puna inapoi ce a fost anterior reparatiei?
Cel mai recent răspuns: ddanacv , utilizator 21:23, 18 Iunie 2012
Procesul se judeca la locul imobilului;
Pentru imbunatatori fratele (firma )trebuie sa primeasca despagubiri ;
Imbunatatirile se justifica fiindca fratele era mostenitor ;
Nu trebuia sa cereti partea cu imbunatatirile daca nu va interesa centrala , geamurile etc .
dar la momentul cand eu am cerut un anumit lot nu era facuta nici un fel de imbunatatire, daca el in timpul procesului a facut imbunatatiri eu n-am putut sa-l opresc si nici nu doream sa renunt la acel lot numai pentru ca el credea ca va obtine acelasi lot pe care il doream si eu .Eu nu am bani sa fac imbunatatiri, doream cladirea sa ramana asa cum era initial.Era foarte posibil ca acel lot sa-mi fie atribuit mie cum de fapt s-a si intamplat.Trebuia sa renunt la el numai ptr. ca el facea imbunatatiri in timpul procesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii-imbunatatiri imobil ddanacv ddanacv am castigat un proces -iesire indiviziune(am cerut un anumit lot din imobil si l-am obtinut in recurs).In timpul procesului, reclamantul care ocupa la acea ... (vezi toată discuția)
Succesiune sistemonline sistemonline Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Suntem 4 frati si de la parintii nostri a ramas o casa si cateva terenuri agricole. Doi dintre fratii mei ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil cu îmbunătățiri făcute doar de unul dintre soți. se poate cere cotă mai mare de 50% cu acest motiv? cuziamusia cuziamusia Sot si sotie suntem coproprietari in devalmasie a unui imobil valorat in 20000€. Chiar cand l-am cumparat ne-am despartit in fapt deci eu niciodata nu am ... (vezi toată discuția)