avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in pretentii-imbunatatiri imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in pretentii-imbunatatiri imobil

am castigat un proces -iesire indiviziune(am cerut un anumit lot din imobil si l-am obtinut in recurs).In timpul procesului, reclamantul care ocupa la acea vreme imobilul care facea obiectul procesului a facut imbunatatiri in sensul ca a montat centrala termica , geamuri termopan, acoperis,etc. cu toate ca acel imobil era dotat cu geamuri, usi etc , dar erau mai vechi, insa functionale.Reclamantul a deschis un alt proces acum(actiune in pretentii) prin care imi cere o anumita suma de bani ptr. imbunatatirilr facute.Am 2 intrebari
1.Daca eu locuiesc in alt oras decat cel in care este imobilul, procesul fiind initiat in orasul in care exista imobilul, este corect ca eu sa cer stramutarea procesului in orasul in care locuiesc, mai bine zis am o sansa in acest sens si care este articolul care reglementeaza aceasta situatie?(exista exceptii?)
2.Daca imbunatatirile au fost facute in timpul procesului de iesire din indiviziune este corect ca reclamantul sa fi facut aceste imbunatatiri in timpul desfasurarii procesului respectiv si mai mult,imbunatatirile sa fie facute de firma a carui administrator este reclamantul si care avea sediul social in imobilul respectiv conform unui contract de comodat?(a si dedus cheltuielile pe firma)

Alte discuții în legătură

Pretentii imbunatatiri ddanacv ddanacv In anul 2006 fratele meu a deschis un proces prin care s-a dezbatut succesiunea dupa mama noastra decedata.In timpul procesului, respectiv anul 2009 fratele ... (vezi toată discuția)
Imbunatatiri facute in timpul procesului de iesire din indiviziune ddanacv ddanacv in timpul procesului de partaj (in timpul apelului), fratelemeu, reclamantul, a facut o serie de imbunatatiri(centrala termica, termopane, acoperis, parchet) ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme fanusteff fanusteff buna dimineata sunt in divort cu sotia ,,ieri cand m-am intors de la munca am gasit usile blocate (infundat butucul in care bag cheia cu clei sau ceva ... (vezi toată discuția)