avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sulta partaj - termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sulta partaj - termen

Buna ziua ! Apelez la dumnevoastra cu urmatoarea problema.
Sunt in proces de partaj cu fostul sot si in urma ultimei hotarari sunt obligata la plata unei sulte doarece imobilul care a facut obiectul partajului mi-a fost atribuit. Nu stiu inca daca hotararea este definitiva ea putand fi atacata cu apel ,dar termenul de apel a trecut si aparent inca nu a fost inregistrat nimic in acest sens. Mi s-a spus ca daca a trimis aceasta cerere de apel prin posta mai poate dura pana este inregistrata. Este adevarat? Imi puteti spune orientativ cat timp ar dura pana ar putea fi inregistrata?
Revenind. In cazul in care apelul nu a fost inaintat si hotararea ramane definitiva care este termenul in care pot sa ii dau banii ? Motivarea hotararii nu prevede nimic in acest sens. Am citit cum ca partile se inteleg de obicei in acest sens , dar in cazul de fata el refuza orice fel de comunicare deci aceasta optiune cade. Exista un termen de X zile/luni in care eu pot efectua aceasta plata sau poate din moment in care termenul de apel s-a incheiat sa fiu somata direct de executorul judecatoresc , deoarce presupun ca ar dori sa faca asta. De asemenea , executorul judecatoresc cand te somezeaza in vederea platii care este termenul care ti-l da? Si o ultima intrebare : am auzit , astfel nu sunt convinsa de veridicitatea informatiei , ca se poate solicita o plata esalonata a acestei sulte. Este adevarat ? Si daca da in ce conditii se acorda aceasta?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:52, 19 Iunie 2012
Parerea mea este ca bajbaiti foarte mult prin niste chestii care ar trebui sa va intereseze. Cum adica "refuza orice fel de comunicare deci aceasta optiune cade."??? Evaluarea sultei cum s-a facut?
Ma scuzati , nu inteleg la ce va referiti prin "bajbaiti foarte mult prin niste chestii care ar trebui sa va intereseze". Prin refuza orice forma de comunicare ma refer la faptul ca nu a luat niciodata legatura cu mine in scopul de a formula vreo pretentie referitoare la cand/cum/unde doreste sa i se dea banii si efectiv refuza sa imi vorbeasca si nu este vorba de o exagerare aici.
Desi nu tine de problema de fata ptr a va explica , va spun ca avem un copil , iar de la momentul divortului acum multi ani nu a vorbit cu mine nici macar o data in scopul de a se interesa de interesele copilului , tot ceea ce face fiind sa plateasca pensia de intretinere si sa comunice cu copilul din cand in cand. Deci , cum spuneam , nu e vorba de o exagerare cand zic ca nu pot comunica cu el. Nu e vorba de lipsa de interes din partea mea din moment ce cu putin timp in urma inainte ca instanta sa se pronunte l-am sunat in scopul de a discuta aceasta problema si nu a vrut sa vorbeasca .
Imi cer scuze, nu am vrut sa va jignesc. Din cate stiu, sulta se atribuie in prezenta ambilor impricinati, deci de aia n-am inteles 'necomunicarea".
Sau s-a stabilit sulta in lipsa dv, prin experti?


VedetI? Trebuie detalii.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
marfan, utilizator
Stati linistit , nu am luat-o ca pe o jignire , am incercat doar sa va explic si inteleg ca poate situatia e neobisnuita in general.
Sulta s-a stabilit in urma evaluarii casei de catre expert. Problema mea nu o costituie nici modul in care s-a stabilit si nici valoarea ei . Sunt de acord cu privire la aceste aspecte. Nelamurirea mea o costituie termenul pe care eu il am sa ii dau lui acesti bani care i se cuvin sau daca el poate sa apeleze la un executor judecatoresc imediat ce hotararea instantei a ramas definitiva . .
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
soseta16, utilizator

fostul sot, daca nu a depus apel, va poate executa repede. formalitatile necesare dureaza in jur de 3 luni, ma refer la investirea hotararii si incuviintarea executarii.
plata in rate a sultei nu poate fi facuta decat cu acordul fostului sot.
daca aveti toata suma reprezentand sulta o consemnati la CEC pe numele fostului sot tot prin intermediul unui executor judecatoresc.
in situatia in care nu aveti banii necesari riscul major este ca imobilul sa fie vandut la licitatie pentru a se achita sulta.

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Modalitate de plata a sultei dupa partaj-divort kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: am terminat procesul de partaj si in august am primit comunicarea. Dupa investirea deciziei ca ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)