avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau Donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau Donatie?

Buna seara!
Bunicii mei au doi copii: tatal meu si fratele sau decedat care are un fiu plecat prin tarile calde.
Deoarece sunt in varsta, s-au gandit sa-mi lase mie mostenire gospodaria si terenurile lor si as dori sa stiu cum ar fi mai bine...prin testament sau prin donatie? care solutie implica mai putine costuri si care din cere doua nu poate fi atacat de varul meu? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 08:08, 19 Iunie 2012
Ca si cost nu e mare deosebire dar ambele pot fi atacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la moștenire după bunica. pot câștiga un proces împotriva mamei și a fratelui vitreg? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de ... (vezi toată discuția)
Decedat fara sotie si copii, atunci un unchi este mai aproape moºtenitor decît un vãr? Balaurul Balaurul Buna ziua, Situatia se prezinta pe scurt astfel: A,B,C = 3 veri buni şi Unchiul lor = [b]D\'[/b], singurul dintre fraţi care mai traieşte (fraţii din ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)