Buna seara!
Am si eu o nelamurire in legatura cu partajul parintilor mei. Dupa un proces care a durat 3 ani, sentinta s-a pronuntat in Februarie anul acesta, dar inca nu am primit sentinta tiparita (prin posta). In primul rand, ma poate lamuri cineva de ce dureaza atat de mult redactarea unei sentinte definitive si irevocabile?
Deoarece mama mea a mostenit jumatate din propietate de la parinti, casa i-a revenit ei in natura, in intregime, urmand sa ii plateasca fostului sot sulta. Mama mea a fost sfatuita de 2 avocati, ca atunci cand sentinta va fi tiparita, fostul sot se poate duce la un executor judecatoresc cu sentinta, fapt care va avea urmatoarele consecinte: executorul pune sechestru pe casa; executorul primeste din partea paratei, mama mea, 10 % si suma aflata in discutie.
Mama mea a vrut sa evite cheltuieli suplimentare si inutile si a decis sa mearga la un executor inaintea redactarii sentintei, deci, informandu-l pe fostul sot ca are buna vointa sa ii plateasca sulta, conform sentintei publicate pe site-ul trimubalului Constanta.
Bun. Executorul a reusit sa dea de fostul sot, a discutat cu acesta si a reusit sa obtina un document bancar, cu stampila originala de la banca, in care acesta comunica contul in care doreste sa i se plateasca sulta. Insa, ceea ce mi se pare paradoxal, este faptul ca a refuzat sa scrie o fraza doua prin care sa consemneze ca doreste sa ii se plateasca sulta in contul respectiv. Deci practic executorul nu a reusit sa obtina decat un cont bancar, intr-adevar, cu stampila de la banca.
Insa, mie imi este teama sa o sfatuiesc pe mama mea sa plateasca aceasta sulta, fara a avea ceva in scris de la dobitocu ala, care defapt si de drept, se ambitioneaza ca un cretin, nimeni neintelegend de ce...
Ce se poate intampla daca mama mea plateste?
In cazul in care sentinta finala, definitiva si irevocabila, se redacteaza cu aumite greseli, de exemplu, ce mai putem face?
Va multumesc din suflet!
Va rog sa excludeti sfaturile de genul: sa vorbim, sa ne intelegem ca oamenii, etc. Daca se putea face acest lucru, nu se ajungea la asemenea mizerii si un proces de 3 ani jumate..
Cel mai recent răspuns:
m_ella2005 , utilizator
09:26, 20 Iunie 2012