avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se procedeaza pt a primi sulta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se procedeaza pt a primi sulta ?

Buna ziua
as vrea sa stiu cum se procedeaza si care sint demersurile pt. a primi sulta stabilita
prin hotarirea definitiva si comunicata partilor.
ce trebuie facut, circa financiara sau unde?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:25, 31 Mai 2012
Daca sunteti persoana obligata la plata sultei si doriti sa platiti: platiti pur si simplu beneficiarului si il puneti sa semneze de primirea banilor. Daca acesta nu primeste banii, ii deschideti un cont la CEC in care ii puneti banii si il notificati. Sau puteti alege orice varianta de plata. daca nu doriti sa platiti, asteptati sa fiti executat silit.

Daca sunteti beneficiarul sultei, puteti sa il notificati pe debitor ca in termen de ... sa va achite sulta, in caz contrar veti apela la un executor judecatoresc. Sau puteti merge din prima la executor in vederea recuperarii creantei.
Da eu trebuie sa primesc sulta.
exista posibilitatea ca sulta sa fie depusa in cont bancar? eu locuiesc in spania
si nu am posibilitate sa vin in romania.
cum ar fi mai bine de facut?
Nu este necesar sa va deplasati din Spania in Romania doar pentru a incasa sulta. Puteti alege orice modalitate de plata doriti. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca, daca cel obligat la plata sultei nu vrea sa plateasca, pentru executarea silita dv aveti la dispozitie doar trei ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii. Daca in acesti trei ani nu ati solicitat executarea silita, datoria se prescrie.
Trimiteti-i persoanei respective o instiintare officiala in care ii communicati banca si Nr de cont unde doriti sa se vireze sulta. Specificati si data pana care doriti sa vi se plateasca sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta apartament prin mandat postal strazi1 strazi1 Daca platesc sulta prin mandat postal sau prin CEC , si informez beneficiarul ,este corecta modalitatea de plata ? Beneficiarul mai poate sa se duca la un ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Sentinta partaj definitiva si irevocabila needhelp1 needhelp1 Buna seara! Am si eu o nelamurire in legatura cu partajul parintilor mei. Dupa un proces care a durat 3 ani, sentinta s-a pronuntat in Februarie anul acesta, ... (vezi toată discuția)