avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare nume

Buna seara,

As dori sa stiu care ar fii pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru schimbarea numelui si eventual a prenumelui. Locuiesc in Anglia de 3 ani, nu intentionez sa revin in tara decat in concedii, iar in cazul in care ma voi casatorii nu doresc sa iau numele viitorului sot. Doresc sa stiu unde trebuie sa ma adresez, de ce acte am nevoie, si eventual ce implicatii ar putea avea aceasta decizie.
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 03:00, 19 Iunie 2012
Aici gasiti informatii privind schimbarea numelui pe cale administrativa: www.avocatnet.ro/content/art...
Dupa procedura schimbarii de nume trebuie sa va schimbati si actele de identitate: carte de identitate, pasaport, permis de conducere.
In privinta actelor britanice, interesati-va acolo care sunt implicatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pot sa schimb numele de familie al copilului meu din prima casatorie, cu numele de familie pe care-l am eu dupa a doua casatorie? (vezi toată discuția)
Schimbare prenume Provi Provi Buna ziua. Am o nepoata majora, cu scolile terminate si locuinta proprie. Din pacate, mama ei a botezat-o cu un nume foarte greu de pronuntat si de scris. In ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru schimbarea documentelor personale de identitate in urma unei casatorii. Alusa Alusa Buna, Situata in Anglia,..casatorita acum 2 ani in Anglia,..inca nu am reusit sa vin in Romania sa-mi schimb numele si documentele de identitate! Rugamintea ... (vezi toată discuția)