avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic

Buna seara,

Intrebarea mea este: se datoreaza sau nu contributia de 5.5% la FNUASS pt. veniturile din dividende si chirii, in situatia unui asociat unic care nu are contract individual de munca dar este asigurat la CAS in baza unei declaratii de asigurare pt. care vireaza lunar o contributie de 29%.
De asemenea asociatul unic are incheiat un contract de asigurare cu casa de asigurari de sanatate, pt. care vireaza lunar o contributie de 6.5% din suma inscrisa in declaratia de asigurare. Plateste si contributia pt. concedii si indemnizatii.

Poate fi considerata indemnizatia asociatului unic - venit asimilat salariilor?

1. Codul Fiscal, la art.55 al.2 lit.h defineste indemnizatia inscrisa in declaratia de asigurari sociale a asociatului unic ca si un venit asimilat salariilor.
2. Potrivit OUG 150/2002 se va plati CASS pentru dividende si chirii numai in situatia in care persona in cauza nu realizeaza venituri din salarii sau asimilate.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ordinul 617/2007 MarcelaS MarcelaS Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ordinul 617/2007 este in vigoare. La art. 5 din acest ordin [quot](6) Persoanele care realizeaza venituri din ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie asociat unic aida1 aida1 Ca asociat unic pot sa-mi acord o indemnizatie pe care s-o decontez pe firma? Care ar fi note contabile in acest caz? Multumesc mult, (vezi toată discuția)