avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz al unei banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz al unei banci

Am luat un credit prima casa in luna iunie 2010, calculat normal la Euribor 3m+3pp.
La mine in contract scrie astfel ca se ia in calcul in ultima zi lucratoare a lunilor decembrie, martie, iunie si septembrie.
Fiind nelamurit am depus o reclamatie la banca :

Am depus reclamatie la banca si am primit urmatorul raspuns, citez "Valoarea Euribor luata in calculul ratei dobanzii a fost cea aferenta datei de 30.03.2012, ea fiind publicata cu 2 zile inainte (SPOT), respectiv in data de 28.03.2012. Mentionam ca valoarea afisata in data de 28.03.2012 (corespunzatoare datei de 30.03.2012) a fost 0.787, aceasta fiind rotunjita la 0.79 din cauza prelucrarii cu 2 zecimale".

E legal acest lucru, in conditiile in care in contract nu se prevede nimic despre acest SPOT si daca ne uitam in DEX e o aberatie.....si mai imi si rotunjeste rata crescator bineineles.......
Am depus reclamatie si la ANPC unde am primit raspuns favorabil in care se precizeaza ca banca a fost amendata intrucat nu mi-a calculat dobanda cu 3 zecimale si ca nu m-a informat explicit cu privire la calcularea acesteia, urmand ca in termen de 15 zile banca sa remedieze aceasta.
Mentionez ca termenul de 15 zile a trecut si am depus alta plangere la ANPC pentru depasirea termenului legal, acum astept raspuns.
Am fost la banca si cu toate ca le-am precizat faptul ca in termen de 15 zile trebuie sa semnezz actul aditional mi-au raspuns ca asteapta raspuns de la Bucuresti....Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?

[Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice cu care aveti probleme. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: maryo81_cta , utilizator 13:52, 21 Iunie 2012
Vreau sa precizez faptul ca astazi am fost sunat de la Bucuresti, Banca Centrala X unde m-i s-a comunicat faptul ca maine imi pun la dispozitie actul aditional, in care dobanda este exprimata ......cu 3 zecimale, asa cum era si normal de altfel.(dobanda nu va mai fi rotunjita la 2 zecimale crescator ci va reflecta dobanda reala Euribor)
Este o victorie a ANPC-ului. Le multumesc pe aceasta cale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire stabilire nivel euribor la credit prima casa 1 razvan.balu razvan.balu Buna ziua. Am in desfasurare un credit Prima Casa, la care vreau sa ma lamuresc si in acelasi timp sa pot verifica modul de calcul al dobanzii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului din culpa bancii petrusfree petrusfree Am un credit ipotecar semnat in 2007, cu o banca din Romania. In cei 7 ani scursi din contract, din cei 30 initiali, banca a intreprins urmatoarele: 1. la o ... (vezi toată discuția)
La decizia creditorului , dobanda nu scade chiar daca euribor la 6 luni a scazut jojogirl jojogirl Buna ziua , In contractul meu de credit la art.4 - Dobanda - este stipulata o clauza in care se mentiona ca \"la decizia creditorului , rata dobanzii va fi ... (vezi toată discuția)