Am luat un credit prima casa in luna iunie 2010, calculat normal la Euribor 3m+3pp.
La mine in contract scrie astfel ca se ia in calcul in ultima zi lucratoare a lunilor decembrie, martie, iunie si septembrie.
Fiind nelamurit am depus o reclamatie la banca :
Am depus reclamatie la banca si am primit urmatorul raspuns, citez "Valoarea Euribor luata in calculul ratei dobanzii a fost cea aferenta datei de 30.03.2012, ea fiind publicata cu 2 zile inainte (SPOT), respectiv in data de 28.03.2012. Mentionam ca valoarea afisata in data de 28.03.2012 (corespunzatoare datei de 30.03.2012) a fost 0.787, aceasta fiind rotunjita la 0.79 din cauza prelucrarii cu 2 zecimale".
E legal acest lucru, in conditiile in care in contract nu se prevede nimic despre acest SPOT si daca ne uitam in DEX e o aberatie.....si mai imi si rotunjeste rata crescator bineineles.......
Am depus reclamatie si la ANPC unde am primit raspuns favorabil in care se precizeaza ca banca a fost amendata intrucat nu mi-a calculat dobanda cu 3 zecimale si ca nu m-a informat explicit cu privire la calcularea acesteia, urmand ca in termen de 15 zile banca sa remedieze aceasta.
Mentionez ca termenul de 15 zile a trecut si am depus alta plangere la ANPC pentru depasirea termenului legal, acum astept raspuns.
Am fost la banca si cu toate ca le-am precizat faptul ca in termen de 15 zile trebuie sa semnezz actul aditional mi-au raspuns ca asteapta raspuns de la Bucuresti....Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
[Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice cu care aveti probleme. Multumesc pentru intelegere]
Vreau sa precizez faptul ca astazi am fost sunat de la Bucuresti, Banca Centrala X unde m-i s-a comunicat faptul ca maine imi pun la dispozitie actul aditional, in care dobanda este exprimata ......cu 3 zecimale, asa cum era si normal de altfel.(dobanda nu va mai fi rotunjita la 2 zecimale crescator ci va reflecta dobanda reala Euribor)
Este o victorie a ANPC-ului. Le multumesc pe aceasta cale!