avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... E legal sa platesc contributiile de asigurari de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

E legal sa platesc contributiile de asigurari de sanatate pentru un pfa daca le-am platit si incalitate de salariat?

Este normal sa ti se impute o dubla impunere pentru asigurarile de sanatate si sa nu beneficezi niciodata de serviciile CAS? Este normal sa platesti o viata si cand ajungi intr-un spital public sa cumperi tot, pe motiv ca nu sunt fonduri? exista o baza legala pentru a demonstra ca nu este normala o dubla impunere?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 11:04, 10 Septembrie 2012
Din pacate, conform art. 257 (3) din Legea sanatatii nr. 95/2006 CASS se plateste pentru toate veniturile realizate. Codul Fiscal, partea ce intra in vigoare de la 1 iulie 2012, prevede acelasi lucru la articolul 296^21 (1) insa doar daca veniturile sunt mai mari de 740 lei / luna

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
georgeenciu, utilizator
Am radiat pfa-ul in 2011, deci noile prevederi ale Codului Fiscal nu se aplica in cazul de fata
In aceasta situatie, pentru ca imi e greu sa citesc codul fiscal cap-coada, daca am doua salarii la angajatori diferiti mi se opresc asigurari de sanatate in mod legal din ambele salarii?
Chiar sunt intr-o astfel de situatie si vreau sa stiu daca au facut-o ca robotii sau asa zice legea.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc.
da, cass-ul se retine la orice venit salarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass- pentru venituri din inchirieri/pensionari mirceaione mirceaione pensionarii platesc cass(contrib.asig.sociale de sanatate) pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ? in codul fiscal nu am gasit nici o referire. (vezi toată discuția)
Formularul 630 claudia_vasile claudia_vasile Daca cineva este angajat si are un venituri din dobanzi pe anul 2012, cum se calculeaza diferenta de contributie rezultata din regularizare anuala? Mai exact ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere anaf pentru plata cass adita100a adita100a daca ma puteti ajuta cu un model de contestatie impotriva deciziei anaf ptr plata cass (vezi toată discuția)