avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA SAU NU??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA SAU NU??

Buna ziua, doresc sa stiu unde pot afla cat mai repede daca am contract de munca la firma la care lucrez. Ei mi-au prezentat mie un contract semnat si stampilat de ei dar eu nu cred ca este valabil. Am fost intermata in spital cu copilul si medicul a spus ca imi poate da medical si pt. mine, le-am spus si lor acest lucru si au spus ca nu e nevoie ca e suficent sa i-au o adeverinta, iar mie imi da de banuit reactia lor.As dori sa aflu daca am sau nu contract de munca la ei si ce anume pot sa fac daca nu am si am fost pacalita.Mentionez ca m-am angajat cu inceputul luni aprilie.Va multumesc anticipat, o zi frumoasa!!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:42, 19 Iunie 2012
1. Potrivit HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu completarile ulterioare , art.8 alin.3 lit.b din hotararea mai sus mentionata , coroborat cu art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 republicata, “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.

2. In caz de refuz, va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea .

3. Dupa data de 01.01.2011, la ITM nu se mai inregistreaza c.i.m. ... acestea sunt completate si transmise prin intermediul REVISAl-ului.
@sherezhada88e

ar trebui sa stiti daca aveti sau nu CIM, intrucat acesta trebuie semnat de dvs. De asemenea ar trebui sa aveti un exemplar, in caz contrar firma ar putea fi sanctionata contrav.
Daca nu ati semnat CIM sunteti in culpa atat dvs cat si firma, putand fi sanctionati de ITM.
Deci solicitati firmei un exemplar din CIM, iar in cazul in cxare nu il primiti adresati-va catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal? camelia190609 camelia190609 buna ziua! am si eu o intrebare. cumnatul meu s-a angajat din luna septembrie la o firma,dar nici in ziua de azi nu i se da un raspuns daca are carte de munca ... (vezi toată discuția)
Verificarea contractului de munca doandaiondan doandaiondan Buna ziua! As dori sa stiu daca a fost depus contractul meu de munca,si cu ce data? (vezi toată discuția)
Contract de munca viviciorita viviciorita Buna ziua, Lucrez la o firma privata de patru luni.Pana in prezent nu am primit nici un exemplar al contractului de munca vizat de ITM,desi mi s-a spus ca o ... (vezi toată discuția)