avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia la sanatate

Va rog sa mi spuneti si mie cum stau lucrurile in cazul in care o persoana fizica fara venituri( de 3 ani) vrea sa si plateasca contributia la Fondul unic de asigurari sociale de sanatate din mana si in urma cu 3 ani (2009) si- a facut contractul cu Casa de Sanatate si a platit contributia pe 6 luni. De atunci nu a mai platit nimic si nici NU amai beneficiat de servicii medicale gratuite. Insa azi, are nevoie de internare si ne am dus sa i platit retroactiv pe inca 6 luni in urma, insa ni s a spus ca trebuie sa-i platim de la ultima data la care s-a intrerupt plata ,adica din anul 2009 incoace...ca asa scrie in lege. Este oare adevarat? Cum e posibil ca o persoana fara venit sa fie obligat sa plateasca din urma o astfel de suma colosala mai ales pentru o perioada in care el nu a beneficiat de nici un serviciu medical.

Alte discuții în legătură

Medic de familie mariposa mariposa Buna ziua la toata lumea.E foarte frumos cum este scris "sa schimbam inpreuna legea"dar din nefericire cred ca suntem toti un Don Quite!!!As avea o intrebare ... (vezi toată discuția)
O problema cu casa de asigurari de sanatate adrian85 adrian85 Buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu o problema...prietena mea a fost internata in spital anul trecut in luna noiembrie pentru o problema ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei la sanatate, retroactiv, la membru af/if laurapiperiu laurapiperiu Tatal meu are de mai multi ani un AF, devenit IF de proiectare in constructii. El lucrează si ca profesor, are carte de muncă. Acum i-a venit acasa o ... (vezi toată discuția)